Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igazán hasznos ajándékot kapott az Óbudai Egyetem

Dotkom

Igazán hasznos ajándékot kapott az Óbudai Egyetem

Az ABB egy Unitrol 1010 típusú kompakt digitális gerjesztés-szabályzó készüléket adományoz az Óbudai Egyetem Automatikai Intézete számára.

A készüléket Dr. Vajda István az Óbudai Egyetem Automatikai Intézetének igazgatója, egyetemi dékán vette át Mogyorósi Zoltántól, az ABB Kft, divízióvezetőjétől.

Az adományozással a magyar és a svájci ABB az Óbudai Egyetem szakmai oktatási tevékenységét kívánja támogatni. Az ABB célja, hogy a készüléket az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának az Automatika Intézet Villamos Gépek Laborjában a hallgatók a laboratóriumi mérések és a gyakorlatok során használhassák.

Segítségével egy korszerű készülék használatán keresztül ismerkedhetnek meg a szinkrongépekkel, az Unitrolhoz mellékelt szoftvercsomag segítségével a gép viselkedését, villamos paramétereit valós időben követhetik nyomon.

Obudai_egyetem_adomanyatadas

A gerjesztés-szabályzókat jellemzően az erőművekben használják a villamos energiát előállító generátorok teljesítményének szabályzására, amely az UN1000 készülék esetén mikroprocesszoros technikára épülő digitális szabályozás. A generátorok teljesítmény-szabályozása azért fontos, mert a villamos energia rendszerben az energia nem tárolható, de a fogyasztásnak és a termelésnek egyensúlyt kell tartania. Az ABB UNITROL1000-sorozatú gerjesztés-szabályzók jellemzője a kompakt felépítés, az alkalmazás flexibilitása és megbízható működés.

Az Óbudai Egyetem Automatika Intézete automatizálási szakirányán belül kimagasló szintű az elektronika, automatika és az alkalmazott informatika oktatása. Az Intézet számos szakirányú modult kínál, például villamos gépek és hajtások, teljesítményelektronika, épület- és közmű automatizálás, intelligens elektronikai rendszerek, programozható irányítások, járműelektronika valamint robotok, CNC gépek, és szervohajtások.

UNITROL 1010 und UNITROL 1020

2014 őszétől MSc képzés is folyik az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki karán az ABB számára is fontos fókuszterületen a Villamosenergia-átalakítók, -tárolók és irányítástechnika specializáción.

Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezetője elmondta: „Az Óbudai Egyetem cégünk számára kiemelten fontos szakmai képzési intézmény, amellyel évek óta nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn. A közelmúltban hirdettünk meg egy ösztöndíj és egy női hallgatók számára, amelyben az egyetem hallgatói is részt vesznek.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés