Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemcsak autót, otthont is szívesen cserélünk az utazáskor

Dotkom

Nemcsak autót, otthont is szívesen cserélünk az utazáskor

Hódítanak az utazást segítő közösségi megosztó rendszerek.

Nagy sikerrel zárult a CsereOtthon Utazók és Érdeklődők, valamint a reptéri közösségi autómegosztó rendszert hazánkban felépítő BeeRides közös találkozója. A rendezvényre személyesen érkező 55 érdeklődő és a közel 100 fős online közönség ismét visszaigazolta: az utazásban is forradalmi időszakot élünk, a személyes kapcsolatokra épülő közösségi megosztás egyre nagyobb teret hódít.

A 23 éve működő CsereOtthon.com program keretei között közel 65.000 utazó vágott eddig neki szállásköltség nélkül a világnak. A rendszer lényege, hogy a 150 ország 65.000 otthonából álló adatbázisból a regisztrált felhasználó maga választja ki a világ bármely pontján élő partnerét, akivel egy általa megbeszélt időtartamra otthont cserél. Mára ez a modell hihetetlen népszerűségnek örvend – évente átlagosan 80.000 utazást  szerveznek az oldalon keresztül.

12642484_1344373158921722_5985296202618694485_n

– Nagyon örülünk, amikor a találkozókon ilyen népes tömeg gyűlik össze, mert ekkor van igazán módunk eloszlatni a tévhiteket – nyilatkozták Szigeti Ildi és Csallóközi Éva a CsereOtthon.com magyarországi képviselői. – A legsűrűbb ellenérv ezzel az utazási formával szemben még mindig az szokott lenni, hogy nem ismerjük az embereket, akik majd az otthonunkba érkeznek, holott ez ahogy van, nem igaz. Egy nagyon hosszú egyeztetési, ismerkedési fázis előzi meg az utazás szervezését, ennek során pedig több forrásból is ellenőrizhetjük a partner kilétét, igazmondását. És ami talán még fontosabb, rengeteg személyes információhoz juthatunk a hozzánk érkezőkről.

Amikor szembesülünk azzal, hogy valójában nem idegeneket fogadunk majd be, hanem mondjuk Andreas családját, akiről tudjuk, hogy újságíró, szeret hegyet mászni, látunk fotókat az életéről, elmondja, hogy mivel etessük majd a macskáját, elcsevegünk a kedvenc ételeiről, akkor Andreas többé nem egy idegen lesz számunkra, hanem egy hús-vér ember, aki hasonló dolgok iránt érdeklődik, mint mi és éppenséggel szeretné megnézni Budapestet. Nem véletlen, hogy sok esetben már ebben a fázisban barátságok indulnak útjukra, ezek pedig csak mélyülnek a csere lebonyolítása után.

12661886_1344372125588492_1442413801389238144_n

Idén először a CsereOtthon találkozón bemutatkozott a BeeRides.com reptér-alapú közösségi autómegosztó rendszer is, ami az utazók számára lehetővé teszi, hogy a reptér mellett garantáltan ingyenesen parkolhassanak, és üdülésük ideje alatt az Allianz teljes körű biztosítása mellett, pénzt kereshessenek kihasználatlan autóik bérbeadásával. A CsereOtthon és a BeeRides szolgáltatásainak összekapcsolásával komoly előnyökhöz juthat az utazó.

-A BeeRides a régió első, és jelenleg egyetlen reptéri közösségi autómegosztója, a modell azonban Amerikában és Nyugat-Európában már sok helyen bizonyított. A szolgáltatást hazánkban is egyre többen veszik igénybe, az ügyfeleink száma havonta háromszorozódik, és a visszajáró vendégek aránya is jelentősen meghaladja az előzetes várakozásainkat – mondja Bősze Botond, a BeeRides.com alapító ügyvezetője. Azok számára, akik a reptéren parkolnak, a BeeRides abban segít, hogy garantáltan ingyenesen parkolhassanak, és az Allianz teljes körű biztosítása mellett bérbe adhassák kihasználatlan autóikat.

12651176_1344372205588484_1655610266953061479_n

A társaság az egy hónapnál hosszabb időre parkolók számára garantált havi kifizetést vállal, ami jelenleg elérheti a havi 180 ezer forintot is. – A tőlünk bérbe vett autók rendeltetésszerű használatáért mindent megteszünk, GPS nyomkövetővel és a vezetési stílust rögzítő úgynevezett telemetriás eszközzel látjuk el. Bár őszintén szólván az a tapasztalatunk, a bérlőink általában vigyáznak az autókra. Az is előfordul, hogy a bérlő a saját autóját egy másik országban egy hasonló autómegosztó társaságra bízza, így ismerős számára az érzés, hogy más tulajdonára igazán vigyázni szokás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés