Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha ismersz tanárt, feltétlen oszd meg vele ezt a hírt!

Dotkom

Ha ismersz tanárt, feltétlen oszd meg vele ezt a hírt!

Mától több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft legmodernebb, felhőalapú Office 365 programcsomagját!

Mától több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft legmodernebb, felhőalapú Office 365 programcsomagját öt PC-n vagy Mac-en, illetve további öt különböző mobileszközön, legyen szó tabletről vagy okostelefonról. A Microsoft a magyar gazdaság versenyképességének fejlesztéséhez szeretne hozzájárulni az oktatási rendszer újabb, 4 milliárd forint értékű támogatásán keresztül.

Mától teljeskörű a Microsoft szerepvállalása a magyar oktatási rendszer támogatásában, a Microsoft Tisztaszoftver Program kibővítésével. A kezdeményezés a kormány és a technológiai vállalat stratégiai partnerségének keretén belül jött létre. Az egyetemi közösség, valamint az összes, közoktatásban tanuló diák után immár 130 ezer köznevelésben dolgozó tanárnak és 25 ezer oktatónak is biztosítja a legmodernebb Microsoft programok használatát – elősegítve ezzel a tanárok és a diákok közötti valódi kommunikációt és együttműködést. Minden tanár évi 26 ezer forint értékű szoftvercsomagot használhat díjmentesen.

microsoft-store-opening-boston-458

A Word, Excel, PowerPoint, OneNote és számos további alkalmazás segíti mostantól a tanárokat akár offline, akár online dolgoznak is. Mától a pedagógusok is jogosultak a Microsoft Office 365 Oktatási verziójának otthoni, ingyenes telepítésére öt PC-n vagy Mac-en, illetve további öt különböző mobileszközön, és így a Microsoft újabb, mintegy 4 milliárd forint értékben támogatja a magyar oktatási rendszert.

A tanároknak a letöltéshez az Educatio Nonprofit Kft. által biztosított webes felületen – http://www.o365.educatio.hu/ – kell regisztrálniuk.

Mindegy milyen gyártmányú és milyen platformú eszközt használ a pedagógus, mostantól térítésmentesen használhatja a legmodernebb, felhő alapú technológiát használó szoftvereket. Így a mobil és asztali eszközökön is ugyanabban az ismerős környezetben dolgozhatnak a pedagógusok. A dokumentumok tárolására 1TB méretű OneDrive tárhelyet biztosít a Microsoft, tökéletes mobilitást biztosítva, hiszen a dokumentumaihoz mostantól minden tanár bármikor, bárhonnan hozzáfér.

A felhőalapú technológia lehetővé teszi a kollégákkal való együttműködést akár virtuálisan is, a legbiztonságosabb felhőszolgáltatás segítségével. A kezdeményezés célja, hogy a 21. századi Magyarországon egy gyerek se nőjön fel úgy, hogy ne tudja legalább alapszinten használni az infokommunikációs eszközöket.


Image_OfficeDevices_500x254

„A magyar gazdaság versenyképessége elképzelhetetlen jól képzett fiatalok nélkül. Ez pedig elképzelhetetlen a megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül. A Microsoft hisz az iskolák erejében és abban, hogy egy szakmai összefogásra épülő tanári közösség és egy elkötelezett iskolai vezetés átütő eredményt érhet el a tanulási környezet átformálásában. Ezért kerül bele a tanároknak szóló Office 365 oktatási verziójának otthoni használata a Digitális Oktatási Alapcsomagba, hogy a pedagógusok több időt szánhassanak az órákra készülésre, élménygazdagabbá tehessék óráikat a digitális megoldásokra támaszkodva” – mondta Ormosi Viktor, a Microsoft Magyarország kormányzati üzletágának igazgatója.

A Microsoft küldetése hozzásegíteni a világ minden lakóját, vállalatát és közösségét ahhoz, hogy többre legyen képes. Éppen ezért a Microsoft nem csak szoftverekkel, hanem tudással is támogatja a magyarországi oktatási rendszert. Az Innovatív Tanár Program és az ahhoz hasonló helyi kezdeményezések révén a tanárok tízezrei valódi szakmai közösség részeseivé válhatnak. Ötleteket meríthetnek, hogy hogyan vigyék be a digitális eszközöket a mindennapi munkájukba, hogyan tehetik izgalmasabbá, élménygazdagabbá óráikat. Innovatív módszerekkel oszthatják meg ötleteiket kollégáikkal, és azokat akár virtuális térben ki is próbálhatják, hogy a működő módszerek minél több iskolába eljussanak.

Az élményközpontú tanulás hatékonysága Magyarországon is bizonyított. A digitális eszközök használatát a tanulásban a Microsoft Mintaiskolákban is segíti. A program támogatja az intézmények részvételét a nemzetközi hálózatokban, szakmai támogatást adnak az új munkamódszerek használatához, s képzéseket szerveznek a pedagógusoknak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés