Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óvatosan a Facebookkal, az állam is hozzáférhet az adataidhoz!

Dotkom

Óvatosan a Facebookkal, az állam is hozzáférhet az adataidhoz!

A Facebook jelentéséből kiderült, idén minden nap kért valakiről adatokat a magyar kormány.

A Facebook közzétette a legújabb  átláthatósági jelentését, amiből kiderült, hogy az év első félévében összesen 185 alkalommal kért ki adatokat a magyar kormány. Ez összesen 224 magyar felhasználót jelent, azaz gyakorlatilag minden napra jut egy adatigénylés.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden esetben szolgáltatott volna információkat a közösségi oldal, a Facebook közleménye alapján ugyanis csak 67 esetben találták jogosnak az adatigénylést. Azt ugyan nem tudni, hogy ilyenkor milyen információkat árultak el a magyar államnak, de valószínűsíthető, hogy IP-címekről, titkos felhasználó adatokról és üzenetekről lehet szó.

facebookintelligencia

Az állam “kíváncsiságában” az is meglepő, hogy 2013 első félévében még alig 24 esetben fordultak a Facebookhoz. Azaz két év alatt tízszeresére nőtt az olyan ügyek száma, ahol mindenképpen fontosnak érezték a közösségi oldalon található adatok megszerzését.

Persze mindez még semmi az amerikai kormányzathoz képest, ők több mint 26 ezer alkalommal fordultak a Facebookhoz. Általánosan elmondható, hogy világszinten jelentősen megnőtt az adatigénylések száma, hiszen a jelenleg is zajló háborúk miatt egyre több szervezet ilyen helyeken tartja egymással a kapcsolatot. Ezekről pedig érthető módon szeretnének tudni a kormányzat



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés