Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sok kerekesszékesnek segíthet ez az alkalmazás

Dotkom

Sok kerekesszékesnek segíthet ez az alkalmazás

Elkészült Budapest első akadálymentes mobil turistatérképe.

Rendhagyó és élményekben gazdag városnéző sétákon, valamint közös sajtótájékoztatón mutatta be a Route4U és a Magyar Turizmus Zrt. a Seed Star Battle startup verseny nyertes vállalkozása által fejlesztett innovatív, az akadálymentes városi közlekedést segítő mobil applikációt. A kerekesszékesek életét megkönnyítő, web- és mobilalkalmazás az akadálymentes turizmus élénkítéséhez is jelentősen hozzájárulhat.

A rendezvényen több vegyes, kerekesszékes és járó csoport indult útnak, hogy a gyakorlatban is kipróbálják az új alkalmazást. A túrákhoz közéleti személyiségek és a sajtó képviselői is csatlakoztak. A résztvevők között volt Till Attila (Tilla), Szalóki Ági és Bárdosi Sándor birkózó olimpikon is.

A túrákat sajtó kerekasztal-beszélgetés követte, ahol a Route4U részéről Bodó Péter, Székely Tamás és Vincze Zoltán, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója Mártonné Máthé Kinga, a városnéző cégek képviselői Káldi Emese (ImagineBudapest) és Szaffner Dóra (Budapest Underguide) és Tilla vett részt.

Route4U_kerekasztal_Sztojanovits_Mathe_Till_Vincze_Bodo_1

A fejlesztést bemutató sajtóbeszélgetésen a Route4U képviselői elmondták: egy olyan Android alkalmazásról van szó, mellyel rövid idő alatt elkészíthető egy-egy terület akadálymentes térképe kerekesszéket használók számára. A technológiai újítás lényege, hogy az applikáció a telefon érzékelőiből (gyorsulásmérő, billenés érzékelő, stb.) gyűjtött adatok alapján automatikusan elkészíti a felhasználó által bejárt területek akadálymentes térképét (útfelületek minősége, lejtők, padkák, döccenők stb.). Emellett PoI (Point of Interest) adatok is felvehetők és akadálymentesség szempontjából értékelhetők. Az alkalmazás idén év végéig iPhone-ra is elérhető lesz. Az akadálymentességi információk az applikáción kívül egy nyilvános weboldalon is megjelennek többek között színkódolással.

Mártonné Máthé Kinga belföldi igazgató hangsúlyozta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. örömmel üdvözli a fejlesztést, hiszen a marketingszervezet tevékenységében egyre fontosabb szerep jut az akadálymentes turizmusnak. Az elmúlt években több sikeres akciót és együttműködést valósított meg a társaság annak érdekében, hogy a magyarországi helyzettel és akadálymentes turisztikai lehetőségekkel megismertesse a belföldi és külföldi potenciális utazókat.

Az akadálymentes mobil alkalmazás csapata a májusi Seed Star Battle nemzetközi startup verseny első helyezettje lett, melynek köszönhetően megnyerte a DBH SeedStar egymillió forint értékű mentorprogramját, továbbá fél éves PR szolgáltatást a LEWIS PR jóvoltából, illetve részt vehetett a Seed Star Battle nemzetközi startup verseny prágai fordulójában.

 

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés