Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Your Timeline: a Google jól tudja merre jársz és nem is titkolja

Dotkom

Itt a Your Timeline: a Google jól tudja merre jársz és nem is titkolja

A Google Maps kiegészült a Your Timeline funkcióval.

Az, hogy a keresőóriás tudja, hogy merre járunk talán nem újdonság, hiszen ha rendszeresen használjuk a Google Now asszisztenst, előbb-utóbb újabb információkat dob ki a gyakran látogatott helyekre, vagy csak megkérdezi, hogy ott dolgozunk-e vagy ott van-e az új otthonunk.

A minap azonban a Google Maps egy olyan funkcióval egészült ki, mely megdöbbentően sokat tud arról, merre is járunk a nap folyamán. A Your Timeline az alkalmazásban balra lapozva, a Your Places menüpont alatt jelenik meg, és lista szerűen kiírja, hogy merre látott minket a keresőóriás, sőt még képeket is kipakol, ha a Google Photos appot használjuk képeink rendszerezésére. Sajnos mi még nem tudtuk telepíteni az alkalmazás frissítését, de hamarosan minden Android és webes felhasználónak elérhető lesz az újdonság, addig is köszönjük a lenti képet a The Verge-nek és az Engadgetnek.

Természetesen mindez a privát fiókunkban tárolódik el, és könnyedén kitörölhetjük előzményeinket, ha nem szeretnénk, hogy visszakövethető legyen elhelyezkedésünk. A vállalat nemrég egy külön privát adatkezeléssel kapcsolatos központot is indított, melyen megtudhatjuk hogyan is raktározzák el biztonságosan adatainkat.

 

Forrás: The Verge



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés