Connect with us

Hirdetés

technokrata

Láthatatlanná tesz az AVG szemüvege

Dotkom

Láthatatlanná tesz az AVG szemüvege

Különleges szemüveggel rukkolt elő a vírusirtókkal ismerté vált AVG.

Napjainkban számítógépes rendszerek tucatjai követik figyelemmel az életünket. Amellett, hogy egy bevásárlás során a kamerák minden lépésünket látják, a számítógépek is egyre jobb arcfelismerő rendszerrel jönnek le a gyártósorról.

avgszemuveg3

Épp ezért egyre többen vannak olyanok, akiknek elegük van ebből és szeretnének eltűnni. Pontosan nekik készült az AVG elektronikus szemüvege, ez ugyanis “láthatatlanná” teszi őket a kíváncsi kamerák elől. Legyen szó akár egy biztonsági berendezésről vagy épp a Facebook arcfelismerőjéről, a szemüvegre épített LED-ek által kibocsájtott fény alaposan összezavarja a rendszereket, melyek így képtelenek értelmezni az emberi arcot.

avgszemuveg2

 

Ne gondoljunk arra, hogy a szemüveg nevetségessé teszi a viselőjét, a LED-ek olyan, infravörös fényt bocsájtanak ki, melyet emberi szem nem, csak a kamera “lát”. A további védelemért pedig még egy fényvisszaverő réteggel is bevonták a keretet, így még a legkomolyabb biztonsági berendezések sem jutnak eredményre.

Sajnos még közel sem ért véget a keret fejlesztése, így arról nincs információnk, hogy a berendezés mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés