Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel bejelentette az 5. generációs Intel Core vPro processzor családot

Dotkom

Az Intel bejelentette az 5. generációs Intel Core vPro processzor családot

Az Intel Corporation a mai nap jelentette be az 5. generációs Intel® Core™ vPro™ processzor családjának megjelenését, amely a legmodernebb funkciók révén teszi lehetővé a munkakörnyezet megújítását és átalakulását. A még mobilizáltabb és dinamikusabb munkaerő igényeinek való megfelelés érdekében az Intel Core vPro processzor legújabb verziója vezeték nélküli megoldásokat, beépített biztonságot, nagyobb teljesítményt és könnyebb kezelhetőséget kínál, amely lehetővé fogja tenni a dolgozók és a vállalatok számára, hogy növeljék termelékenységüket, és versenyképesek maradjanak.

Az Intel Core vPro processzorok 5. generációjával az Intel három meghatározott területet céloz meg a munkavégzés hatékonyabbá tétele érdekében, valamint azért, hogy javítsa a felhasználói élményt a felhasználók és a vállalatok számára: PC dizájn innováció, vezeték nélküli kijelző és vezeték nélküli dokkolás.

A vállalatok egy sor egyedi dizájn közül választhatnak a 2 az 1-ben eszközök, az Ultrabookok, az ultravékony clamshell PC-k és a mini PC-k kínálatából. Ezen új eszközök akár kétszer olyan hosszú akkumulátor üzemidőt és több mint kétszer jobb teljesítményt nyújtanak, ami pedig háromszor vékonyabb és 50 százalékkal könnyebb kialakítást is lehetővé tesz, mint az akár négy évvel ezelőtti laptop PC-k esetén.

Az Intel® Pro Wireless Display (Intel® Pro WiDi) megszabadítja az előadó- és konferencia termeket a kábelek erdejétől. Miközben az üzleti ügyfelek számára a könnyen kezelhető prezentációs és adatvédelmi eszközök révén még rugalmasabb használhatóságot nyújt, a legfontosabb informatikai követelményeknek is eleget tesz. Így például biztosítja az adapterek hatékony frissítésének és távvezérlésének lehetőségét, valamint a vezeték nélküli csatornakezelést a hálózat túltelítődési kockázatának és a biztonsági hiányosságok csökkentése érdekében.

Az Intel® Wireless Docking lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal rendelkezésre álljanak a szükséges hálózati csatlakozások. Az Intel Wireless Gigabit technológiára épülő biztonságos és könnyen kezelhető vezeték nélküli technológia képessé teszi a különféle rendszereket, hogy automatikusan dokkoljanak a monitorokhoz, billentyűzetekhez, egerekhez és USB kiegészítőkhöz, valamint, hogy szükségtelenné tegyék a hagyományos fizikai dokkolást.

„Arra törekszünk, hogy lehetővé tegyük a felhasználók számára az egyszerűbb és könnyebb munkavégzést” – mondta Tom Garrison, az Intel Üzleti Platformok üzletágának alelnöke és ügyvezetője. „Az 5. generációs Intel Core vPro processzorokra épülő új eszközök révén szeretnénk megváltoztatni a felhasználói élményt, és ehhez próbálunk segítséget nyújtani azáltal, hogy lényegében bárhonnan használni tudják informatikai eszközeiket a vezetékek okozta kellemetlenségek nélkül.”

Az 5. generációs Intel Core vPro processzorokra épülő új 2 az 1-ben készülékek, az Ultrabookok, az ultravékony clamshell készülékek és a mini PC-k már most elérhetők a 12 vezető számítógépgyártó kínálatában, de várhatóan az elkövetkező hetekben további számítógépgyártók jelentenek be hasonló készülékeket.

„A legfontosabb technológiai fejlesztéseket gyakran az üzleti gyakorlat megváltozása eredményezi, és ezek azok a pillanatok, amelyek lehetővé teszik a nagyobb léptékű és gyorsabb ütemű átalakításokat” – mondta Genevieve Bell, az Intel alelnöke és az Intel Labs Felhasználói Élmény Kutatási részlegének igazgatója.. „A technológia minden szinten közvetlenül befolyásolja azt, ahogyan az emberek az eszközeiket használják.”

Az újítások és a munkahelyi termelékenység javítása mellett az 5. generációs Intel Core vPro processzorok hardveres megoldások által is nagyobb biztonságot és könnyebb kezelhetőséget kínálnak. Az Intel® Solid-State Drive Pro 2500 Series SSD meghajtóval együtt használva az informatikusok olyan beépített adattitkosító funkciókat is alkalmazhatnak, amelyeket a felhasználók az ötletes megoldások révén észre sem fognak venni. Az Intel® Identity Protection révén leegyszerűsíthetőek a hitelesítési folyamatok, és segítségével biztosítható, hogy csak a megfelelő ember férjen hozzá az adott információhoz.

Ahogy a munkahelyi igények egyre mobilabbá válnak, még fontosabb az informatikai osztályok számára, hogy az eszközök jó állapotúak és védettek legyenek, de eközben a felhasználó munkahatékonysága se csorbuljon. A vezetékes vagy vezeték nélküli hálózatokon keresztül történő távvezérlést az Intel® Active Management Technology teszi lehetővé valamennyi eszköztípus esetén még akkor is, ha az operációs rendszer összeomlott, vagy ha a készülék ki van kapcsolva.

Az 5. generációs Intel Core vPro processzor család lehetővé teszi a munkakörnyezet átalakítását, ez pedig több száz milliárd dolláros fejlesztést jelenthet a munkahatékonyság területén a vállalkozások számára mérettől függetlenül. A vezetékek kiiktatásával, kiemelkedő teljesítmény és akkumulátor üzemidő biztosításával, valamint az innovatív dizájn megoldások széles tárházával az Intel egy olyan valóban optimalizált üzleti platformot kínál, amely meg fogja változtatni a munkavégzés módját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés