Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megfigyelnek minket az iPhone-jaink?

Dotkom

Megfigyelnek minket az iPhone-jaink?

Újabb meglepő információval állt elő az NSA botrányt kirobbantó Edward Snowden.

Újra a érdekes információ került napvilágra, hála Edward Snowdennek. Az NSA botránnyal kétes hírnevet szerző, jelenleg Oroszországban tartózkodó informatikus ezúttal sem kispályás információval lepte meg a közvéleményt, ugyanis állítása szerint az összes iPhone készülék képes a tulajdonosának megfigyelésére. Szerinte az Apple telefonjaiban működik egy titkos kémprogram, mely lehetővé teszi a kormányzatok számára a felhasználó titkos megfigyelését.

shep-hope-obama-iphone1

Mindez különösen azért érdekes, mert már több ízben is került nyilvánosságra olyan dokumentum, melyekből az látszott, hogy különböző módszerek segítségével a titkosszolgálatok rendszeresen kutatnak az Apple felhasználók után. Ezekben azonban egyetlen egyszer sem szerepelt az állítólagos kémprogram.

snowden

Az sem elhanyagolható, hogy a kormányzatok már több esetben is nyilvánosan felszólaltak az Apple telefonok nehéz megfigyelhetősége mellett, különösképp az 5S óta jelen lévő ujjlenyomat-olvasó kapott kritikát, mivel így gyakorlatilag a tulajdonoshoz van láncolva a telefon. Ahogy a biztonsági rendszer, úgy az iMessage-et is érte már kétes kritika, hiszen az ott zajló üzenetekhez sem férhet hozzá senki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés