Connect with us

Hirdetés

technokrata

Appra magyar! Hív az alkalmazásfejlesztő verseny

appramagyar

Dotkom

Appra magyar! Hív az alkalmazásfejlesztő verseny

A tavalyi siker után idén is lesz Appra magyar!, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) alkalmazásfejlesztő versenye. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) védnökségével rendezett verseny célja a legkiválóbb magyar alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése. A kezdeményezés támogatói a Microsoft, a Quaestor és az eNET.

Az évről évre növekvő okostelefon-penetráció már Magyarországon is megfelelő piacot biztosít a hazai alkalmazások széles körű használatához és a kapcsolódó üzleti lehetőségekhez. Az eNET 2014 októberi online kutatása szerint a 18 évesnél idősebb internetezőknek már 60%-a rendelkezik okostelefonnal, és 23%-nak van táblagépe is.

Az Appra magyar! idei kiírásban négy kategóriában – életmód, szórakozás, üzleti, kereskedelmi – keresik a legjobb alkalmazásokat, illetve Az Év Alkalmazását: a legjobb platformfüggetlen applikációt. A szervezők idén december 31-ig várják a 2013. augusztus 1-e után megjelent, vagy azóta jelentős frissítést kapott és jelenleg is aktív terméktámogatással rendelkező alkalmazásokat a pályázat honlapján (www.appramagyar.hu). A beérkezett pályamunkákat hatfős szakmai zsűri bírálja el, és a közönség is szavazhat a legjobb fejlesztésre.

appramagyar

Bódi Gábor, az NHIT elnöke és a Miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkára az Appra magyar! védnökeként elmondta: Egyre többen rendelkeznek okostelefonnal, így az azokon futó alkalmazások is kiemelt szerephez jutnak az információs társadalom kiszélesítésében. A különböző élethelyzetekhez kapcsolódó applikációk rendszeres használata hozzásegíti a felhasználókat a digitális univerzum felfedezéséhez, és első lépést jelenthetnek a további infokommunikációs ismeretek elsajátításához. Az Appra magyar! verseny kiváló alkalom arra, hogy a számos érdekes és hasznos hazai alkalmazás fejlesztői bemutatkozzanak, applikációik minél több emberhez eljussanak, és segítségükkel egyre több felhasználó lépjen be a digitális írástudás világába.”

„A tavaly útjára indított kezdeményezésünk bebizonyította, hogy a magyar fejlesztői potenciál lehetőséget nyújt a mobilfejlesztési szektor gyors növekedéséhez. A tavalyi Appra magyar! nyertes alkalmazásai – ötlet és kivitelezés szempontjából is – a világon mindenhol komoly üzleti lehetőséget jelenthetnének. Reményeink szerint az idei versenyben is megtaláljuk az igazi gyöngyszemeket az alkalmazások között, amelyek megkönnyítik a felhasználók életét” – mondta Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Mint emlékezetes, az Appra magyar! ötletét Papp István, a Microsoft Magyarország vezetője vetette fel közel két évvel ezelőtt. Az immár második alkalommal megrendezésre kerülő verseny idei bejelentése kapcsán elmondta: „Tavaly, az első Appra Magyar! előtt rendkívül biztató jelnek tartottam, hogy a kezdeményezés mögé egy emberként állt be nemcsak az iparág több, jeles szereplője, de az ágazat érdekképviseleti szervezete, sőt a kormányzat is. A sok jó magyar appon kívül ez is kellett ahhoz, hogy immár a magyar infokommunikációs szakma hagyományaként tekinthessünk a hazai alkalmazásfejlesztés Oscar-díjára!”

Az idei kiírásban a kategóriagyőztesek és a közönségdíjas applikáció fejlesztői a következő évben a fejlesztőket vagy mobilos piacot érintő legjelentősebb szakmai konferenciákra kapnak szabadkártyát az IVSZ jóvoltából, az év legjobb platformfüggetlen alkalmazását pedig egymillió forint értékű programmal és támogatással segítik a nemzetközi piacra lépés lehetőségében.

Tavaly ők taroltak

2013-ban a több mint 160 benevezett alkalmazás közül Az Év Alkalmazása és a Közhasznú kategória győztese a több mint 6000 állomást tartalmazó iMenetrend vasútimenetrend-kereső alkalmazás lett. Az Üzleti kategóriában a Jószakiszakemberkereső applikáció, az Életmód kategóriában pedig az ingyenes MinDigTV alkalmazás vitte el az első helyet. A Játék kategóriában két alkalmazást is díjaztak, egyrészt a FilmDrops applikációját, amelyen keresztül az interaktív Chili vagy Mangó filmsorozat nézhető, valamint a Sightert, amellyel a városok nevezetességeit kereshetjük meg játékos formában. A legtöbb szavazatot kapó, közönségdíjas applikáció a Traffi Hunter traffipaxjelző lett. A verseny pontos feltételei itt olvashatók, a felmerülő kérdésekre az Appra magyar! hivatalos Facebook oldalánkaphatnak választ az érdeklődők.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés