Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tanulás jövője: az Ericsson globális innovációs versenyt hirdet

Dotkom

A tanulás jövője: az Ericsson globális innovációs versenyt hirdet

Az Ericsson a hatodik, éves Innovációs Díját indíította el. Ezen a versenyen egyetemi hallgatók kapnak esélyt arra, hogy a gondolataikkal, ötleteikkel alapjaiban változtassanak a társadalmunkon.

A 2015-ös verseny témája „A tanulás jövője”, azaz hogyan tehetnénk a tanulást mindenki számára elérhetővé? Mire van szükség akkor, amikor az élethosszig tartó tanulás mindenki számára elengedhetetlen? Milyen új eszközök és módszerek állnak rendelkezésünkre, miközben a tanulás online tevékenységgé válik, és egyre inkább kikerül az iskolák falai közül?

Az Ericsson hálózatba kapcsolt társadalomról alkotott víziója  szerint a technológia alapvetően átalakítja életünk, üzleti vállalkozásaink és kapcsolataink szervezésének módját. Mégis csak mostanában kezdett a korábban inkább az üzleti szféra alkalmazására fenntartott összekapcsolhatóság és a számítástechnika hatékonysága egyre inkább személyessé válni – a technológia már nemcsak mobileszközeinkbe és a felhőalapú szoftverekbe van beágyazva, de megjelenik mindennapi kifejezéseinkben, interakcióinkban, kapcsolatainkban és vágyainkban is. Az eredmény pedig példa nélküli lehetőség az egyéni fejlődésre és az innovációra. A technológia révén a hallgatók és haladó szellemű oktatóik lesznek a mélyreható változás legfőbb katalizátorai.

A hallgatóktól minden bizonnyal számos olyan ötlet érkezik majd, mely a tanulás jövőjét alapjaiban változtatja meg. A győztesek 25 ezer eurós pénzjutalmat kapnak. A második helyezettek 10 ezer eurót, a harmadik helyezést elérő csapat pedig 5 ezer eurót vihet haza. Ezenkívül az összes középdöntős és döntős lehetőséget kap arra, hogy interjún vegyen részt, amelynek eredménye szakmai gyakorlat vagy akár végleges pozíció is lehet az Ericssonnál.

A versenyen 2-4 fős csapatok vehetnek részt. Nem feltétel, de ajánlott, hogy a csapatokban műszaki és üzleti tanulmányokat folytatók egyaránt legyenek.  A versenyre a http://www.ericsson.com/thecompany/events/ericsson-innovation-awards oldalon lehet jelentkezni és regisztrálni 2014. november 26-ig.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés