Connect with us

Hirdetés

technokrata

238 millió forintos informatikai fejlesztésen van túl a KSH

Dotkom

238 millió forintos informatikai fejlesztésen van túl a KSH

Összesen 238 millió forint vissza nem térítendő támogatásból hajtott végre informatikai fejlesztést a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a projekthez az Új Széchenyi Terv Elektronikus Közigazgatás Operatív Programból nyertek támogatást – közölte a statisztikai hivatal az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a 2012 novemberében kezdődött projekt elsődleges feladata olyan informatikai eszközök kifejlesztése volt, amelyek standardizált eljárásokkal támogatják a más szervezetek által gyűjtött adatok statisztikai célra történő biztonságos átvételét és feldolgozását, valamint a tájékoztatás keretében a KSH által kiadott adatállományok korszerű továbbítását.

A statisztikai munka korszerű eszközállományának bővítését folytatva a KSH a projekt keretében két újabb informatikai eszközt fejlesztett ki. A Karát rendszerrel a hivatal a nem kérdőív formátumú adatállományok fogadását és az egyedi felhasználói igények szerint összeállított adatok megrendelőhöz juttatását végzi. Az Adames rendszer belső alkalmazás, amellyel a Karáton keresztül átvett adatok ellenőrzése, javítása, tisztítása történik – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés