Connect with us

Hirdetés

technokrata

ITBN 2014: Avagy hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság

Dotkom

ITBN 2014: Avagy hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság

Közép-Kelet Európa legnagyobb IT biztonsági rendezvénye 2014. szeptember 23-24-én ismét megnyitja kapuit, immáron tízedik alkalommal. A kétnapos rendezvényen hazai és nemzetközi független, és a vállalati szektorból érkező szakemberek keresik a választ napjaink legnagyobb biztonságtechnikai dilemmájára: hogyan érhető el magasabb szintű információ-biztonság a magánszféra sérülése nélkül? A konferencia részletes programja már elérhető az ITBN weboldalán.

Az ITBN idén rekordszámú, 80 előadással várja az informatikai biztonság iránt érdeklődőket. A támogatók jóvoltából több mint 100 vezető fejlesztő és döntéshozó fog előadást és demót tartani az ITBN-en. A rendezvény a hazai mellett egyre nagyobb nemzetközi elismerésnek is örvend, amit jól mutat, hogy az előadók közel harmada külföldről érkező, nemzetközi porondon is ismert biztonságtechnikai szakértő.

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is érkezik az ITBN-re Nógrádi György biztonságpolitikai szakember, aki a magánélet és a biztonság kérdéseiről, valamint a kiberháború aktualitásairól fog beszélni. Az első nap egyik kiemelt előadását René Pieëte, a McAfee Észak- és Kelet-Európáért felelős senior SE Igazgatója tartja majd „Leading The World Into Connected Security” címmel. A szakember többek között beszélni fog a vállalat által képviselt IT biztonsági trendekről, az összekapcsolt biztonsági megoldások fontosságáról, illetve a legújabb generációs védelmi rendszerekről, amelyek már az Intel-el közös fejlesztésben kerültek kialakításra.

Ugyancsak az első nap egyik plenáris előadását tartja majd Dominic Storey, a Cisco Systems biztonságtechnikai mérnök vezetője „Practical process control security” címmel. Az előadásban nagy hangsúlyt kap a gyárak, bankok, vasúttársaságok és egyéb létfontosságú informatikai apparátusokkal bíró szolgáltatók felügyeleti irányítását és adatgyűjtését (SCADA) szolgáló rendszere. A prezentáció különlegessége, hogy a szakember élőben bemutatja majd egy SCADA rendszer megtámadását is.

A második nap egyik kiemelt előadója Jakub Jiricek, a Palo Alto rendszermérnöke és információbiztonsági tanácsadója, aki előadásának a „Next generation protection against yet-unknown threats” címet adta. Az előadásban szó lesz az egyik legnehezebben védhető támadási formáról az APT (Advanced Persistent Threats/folyamatos fenyegetést jelentő támadások) melyek hatékonysága rendkívüli egyediségükben és ez által célozható bevetésükben rejlik. A szakember bemutatja a Palo Alto megoldását ezekre a roppant nehezen detektálható károkozókra, ötvözve az új generációs tűzfal-technológiájukat a zártláncú „fenyegetés- intelligencia” rendszerükkel.

Stefan Tanese, a Kaspersky Lab senior biztonságtechnikai kutatója jelentkezik az első napon a „Staying Secure In The Age Of Cyber-Surveillance” című előadásával, amely a kiber-kémkedés titokzatos, és félelmetes világába vezeti a hallgatóságot. Prezentációjából kiderül, hogy a legjobban kidolgozott, legveszélyesebb trójaiak, vírusok vagy férgek feladata ma már nem anyagi természetű, hanem gyakran kormányok és nagyhatalmak fejlesztik ki a kiberháború fegyvereként, céljuk az információszerzés és a megfigyelés. A Magyar Biztonsági Civil Akadémia pedig a FinFisher kémprogramnak és a biztonsági törvény utóéletének témájával foglalkozik majd.

Egy egészen különleges előadásra is sor kerül az idei ITBN-en. Kevesen tudják, hogy a nemzetközi T-Systems világszínvonalú IT Biztonsági Központja hazai háttérrel működik. Még kevesebben ismerhették meg a központ szakembereinek teljes mértékben nyugat-európai működésből származó gyakorlati tapasztalatait. Idén ebbe a világba tekinthetünk bele az IT Services Hungary segítségével.

„Az ITBN számunkra 2014-ben is a legfontosabb szakmai rendezvény. Szerintünk a végfelhasználók számára rendkívüli értéket jelent, hogy a konferencián nem csak az aktuális trendekről, veszélyforrásokról, problémákról tájékozódhatnak; de egyúttal számos szállító a problémákra adott megoldásait is tanulmányozhatják. Mi a saját különtermünkben is változatos programmal készülünk: az áttekintő jellegű, összefoglaló előadástól egészen az élő termékbemutatóig. A két napos rendezvény mindenkinek fizikai kihívás is, ezért a megfáradt látogatókat szívesen látjuk a RelNet Lounge területén, ahol megvitathatják velünk tapasztalataikat” – mondta el Dávid András, az egyik legnagyobb támogató, a RelNet Technológia Kft. képviseletében.

Érkezik még az ITBN-re Peter Sandkuijl, a Check Point európai műszaki igazgatója, aki Software-Defined Protection címmel tart majd plenáris előadást, amiben egy olyan átfogó szemléletmódról fog beszélni, ami forradalmasíthatja és egységesítheti a jelenleg alkalmazott biztonsági megközelítéseket.

Az idei ITBN-t Mikko Hyppönen, a neves finn biztonsági guru is megtiszteli egy videóprezentáció formájában “Privacy is not negotiable. Fighting for digital freedom” címmel. Az ITBN-en való részvétel – a támogatók jóvoltából – továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További információt a programról vagy a regisztrálási lehetőségről a www.itbn.hu oldalon talál.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés