Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kevesebb, mint egy hónap és kezdődik az Internet Hungary

Dotkom

Kevesebb, mint egy hónap és kezdődik az Internet Hungary

Eddig elképzelhetetlen változások sora zajlik az internet óriásléptű fejlődésének köszönhetően. A korábban kizárólag a közösségi média egyik bűvszavának számító „megosztás” sokkal szélesebb értelmet nyer és offline világunk egyik meghatározó fogalmává is válik. Globálisan gombamód szaporodnak a megosztáson alapuló üzleti vállalkozások, elég csak a közelmúltban a hazai piacra is belépő, a szállásközvetítést teljesen új dimenzióba helyező Airbnb-re, vagy a taxi társaságok létét veszélyeztető, sofőrközvetítő Über-re gondolni. A hazai webes piac legnagyobb – idén tizenötéves – szakmai konferenciája többek között olyan aktuális témákat szed ízekre, mint a gép-gép közötti kommunikáció, a megosztások gazdaságtana, az e-kereskedelem, az okosodó városok, a személyes online márkaépítés vagy a hazai startupok lehetőségei. Az Internet Hungary-t 2014. október 14-15-én, a hagyományoknak megfelelően Siófokon rendezik meg.

A digitális ipari forradalom korában élünk, elképesztő sebességgel változik a hagyományos világ szinte minden szegmense. Az internet és a mobilkommunikáció által generált változás mindennapi életünk legkülönbözőbb területeire szivárog be. A szép új világ legfontosabb fogalmai a szélessáv, a felhő, a mobilitás, a big data, az m2m (gép-gép közötti kommunikáció), az Over-the-top (interneten keresztül elérhető mozgóképes, vagy audió tartalom) és az automatizáció.

Az idén immár tizenöt éves évfordulóját ünneplő Internet Hungary a fenti kulcsszavak mentén vizsgálja az információs társadalom, az internet és a mobilkommunikáció legfrissebb trendjeit. A rendezvény 17 szekcióval és közel 220 előadással várja az érdeklődőket, a több mint 250 előadó között rekordszámú külföldi szakember is helyet kap.

Oszd meg, hogy uralkodj!

A megosztás kifejezés a közösségi média korának egyik szimbóluma, megtestesíti az internet által megalapozott technológiai fejlődés és életmódváltozás legújabb lépcsőjét. A megosztás mechanizmusa ugyanis kilépett az online térből és beszivárog a fizikai valóságba is.

Új üzleti vállalkozások garmadája épül a megosztás elvére, mely teljesen új alapokra helyez számos lakossági és cégeknek nyújtott szolgáltatást. Egy szembeötlő példa a nyártól már Magyarországon is sofőröket toborzó Über, melynek képviseletében Johannes Wesemann, az osztrák leányvállalat ügyvezető igazgatója személyesen mutatja majd be a konferencia résztvevőinek eddigi tapasztalatait.

Az Internet Hungary egyik fő témája a megosztások gazdaságtana (Sharing Economy), mely alapjában rengeti meg szinte minden iparágban az eddig működő üzleti modelleket. A már említett sofőrközvetítő Über alkalmazás a taxitársaságok létét veszélyezteti, és áttételesen a forgalomban lévő gépkocsik számának radikális csökkenését is okozhatja. Míg a hazánkban szintén elérhető Airbnb a szállodáknak, és hagyományos szállásadóknak jelent óriási konkurenciát. De további, dinamikusan fejlődő szereplők is jelentős piaci sikereket értek már el: az egyelőre még csak az USA több nagyvárosában elérhető TaskRabbit alkalmazással a ház körüli munkákra kereshetünk egyszerűen szakembereket, a már számos startup elindulását lehetővé tevő Kickstarter pedig kezdő vállalkozásoknak, ígéretes ötleteknek segít a közösség erejével tőkét gyűjteni. A szintén jelentős potenciállal bíró Freelancer különböző területeken dolgozó szabadúszó szakemberek kapacitásának megosztásában segít.

Okosotthonok, e-kereskedelem, startupok – a szép új világ további buzzwordjei

Az idei Internet Hungary a megosztások gazdaságtanán kívül számos további izgalmas és aktuális technológiai témát és trendet vizsgál. A konferencia részletesen körüljárja az okosotthonok-okosvárosok aktualitásait és lehetőségeit. Bemutatásra kerül például egy hazai működő smarthome projekt, melynek keretében megtudhatjuk, hogy milyen működő példák vannak a gépek közötti (m2m) kommunikációra hazánkban, mennyire terjedtek el az intelligens otthonok, illetve, hogy milyen alkalmazások tesznek egy otthont intelligenssé.

Az e-kereskedelem gyökerestől változtatja meg vásárlási szokásainkat, a folyamatosan újabb és újabb szereplőkkel bővülő piac egyes forgatókönyvek szerint teljesen leszoktathat minket a hagyományos boltba járásról. Az Internet Hungary egy külön szekciót biztosít a témának, melynek keretében számos szakember ad átfogó képet a terület aktualitásairól.

Vajon hogyan tudnak a magyar cégek profitálni a világ alapjait megrengető technológiai változásokból? A konferencia Start-Up Comedy címmel egy külön szekcióban vizsgálja a garázscégekkel kapcsolatos legkülönbözőbb kérdéseket. Több egyesült államokbeli szakemberrel közösen keresve a választ többek között arra, hogy mik a fő lépések, amíg egy ötletből több millió dolláros biznisz lesz; milyen jogi és üzleti buktatókra kell figyelnie a startupoknak; valamint, hogy lehet-e Budapest startup nagyhatalom.

Az Internet Hungary a fentieken kívül is számos aktualitással foglalkozik a web világából: górcső alá veszi a HR és személyes márkaépítés lehetőségeit a digitális korban, vizsgálja a hagyományos hirdetések hanyatlását az online platformokkal szemben, körbejárja a tartalomkészítés és fogyasztás legfrissebb trendjeit, illetve vizsgálja a reklámadó hazai bevezetésének hatásait is. Részletes információk a konferenciáról és regisztráció: https://www.internethungary.com/



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés