Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi várható a 2014-es IFA rendezvényen?

Dotkom

Mi várható a 2014-es IFA rendezvényen?

A 2014-es IFA technológiai rendezvény napokon belül elkezdődik, és már számtalan eszközről írtunk, melyek debütálása ezen az eseményen várható, így fontosnak találtuk összeszedni mindazt, amit érdemes tudni az idei IFA-ról, hogy semmi ne kerülje el később figyelmünket. Természetesen amint többet megtudunk az adott készülékekről, azonnal közöljük, hogy csakis a legfrissebb információk várjanak olvasóinkra.

Samsung Galaxy Note 4: Bizonyára már feltűnt, hogy a koreai gyártó minden évben az IFA-n mutatja be hivatalosan a Note széria legújabb tagjait, és ez idén sem lesz másképp. A óriástelefon a pletykák szerint egy Qualcomm Snapdragon 805 chipet tudhat magáénak, és képernyője QHD felbontást kap. A kiszivárgott képek elárulták, hogy külsőleg is megújul az eszköz, hiszen valamivel elegánsabb fém keretet kap, és hátlapja a gyártó által kedvelt bőr hatású borítást kapja.

Samsung Galaxy Gear S: “A Samsung újdonsága a nemrégiben bemutatott Gear Live-tól eltérően Tizen rendszerrel kerül forgalomba, a vállalat tehát továbbra is kitart a saját elképzelései mellett. A négysávos 3G chippel felvértezett modell egy 2″-es, hajlított, 480 x 360 pixel felbontású Super AMOLED képernyőt is tartalmaz, mely mögött egy kétmagos, 1 GHz-es processzor és 512 MB RAM foglal helyet. A repertoár itt még nem ért véget, hiszen a burkolat alatt találkozhatunk még 4 GB memóriával, Bluetooth 4.1 támogatással, n-es WiFi-vel és természetesen GPS-szel is. A por és cseppálló, IP67 minősítéssel rendelkező Gear S 300 mAh-es akkumulátora a Samsung ígérete szerint átlagos használattal két nap üzemidőt biztosít. A készülék leghamarabb októberben kerül a boltok polcaira, egyelőre ismeretlen áron.” – 2014. aug. 28.

gears1

LG G Watch R:  “Az LG sem akart kimaradni a versenyből, a legújabb G Watch R névre hallgató modellje pedig nem a Samsungnak, hanem a Motorolának állít konkurenciát, hiszen az újdonság egy teljesen kör alakú P-AMOLED képernyővel kerül a boltok polcaira, csakúgy, ahogy az amerikai konkurens terméke. A 320 x 320 pixel felbontású egység mögött egy 1,2 GHz-es,   Qualcomm Snapdragon 400 architektúrájú processzort találunk mely mellett 512 MB RAM foglal helyet. A csepp és porálló, IP67 minősítéssel rendelkező G Watch R  4 GB memóriát kapott, az akkumulátora pedig a Samsungénál valamivel erősebb, 410 mAh, igaz az üzemidőt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó. A negyedik negyedév során piacra kerülő újdonság árát egyelőre nem árulta el az LG, ezt leghamarabb csak az IFA-n tudhatjuk meg.” – 2014. aug. 28.

gwatchr1

ASUS ZenWatch: Ez lesz a gyártó első okosórája, és még nem tudjuk, vajon a vállalat saját operációs rendszerét adja neki, vagy a Google Android Wear szoftvere kap helyet rajta. Egy biztos, az eszköz az eddigi legolcsóbbnak mondható, amit a vállalat igazgatója Jerry Shen is igazolt. Az óra 200 dollár alatt lesz, amivel az egyik legolcsóbb okosórává válhat a piacon annak ellenére, hogy külseje nem éppen középszerű, ahogyan ezt már egy videóban is láthattuk.

HTC Desire 820: A HTC szintén egy új készülék bemutatásával készül az IFA-ra, mégpedig a Desire 820-szal. Igaz már rendelkeznek egy 64-bites okostelefonnal (HTC Desire 510), de az új modell még gyorsabb teljesítményt hoz el nyolcmagos 64-bites Qualcomm processzorának köszönhetően. Középkategóriás eszközként várjuk, de érhetnek még meglepetések egyesek szerint a rendezvényen.

Huawei Ascend Mate 7: Új mobil várható a Huawei-től is ezen a héten, hiszen az Ascend Mate 7 érkezését csicsergik a madarak már hetek óta. Kijelzője 6.1 inches lesz, és ahogy a képen is látszik a gyártó próbálja minimalizálni a képernyő keretét, és egy elegáns fém hátlappal is felszerelik az új modellt. A hírek szerint, ujjlenyomat olvasóval is rendelkezni fog a kínai óriás.

Sony Xperia Z3, Z3 Tablet Compact, QX10 és QX100 : A Sony 2014-re is több csúcskészülékkel készül, és a pletykák szerint ezek idén a Z3 okostelefon és a Z3 Tablet Compact lesznek. A Z3 debütálása várható volt, de már azt is tudjuk, hogy egy kisebb táblagépről is lerántják a leplet napokon belül. Sajnos ezen eszközökről nem tudunk még sokat, de már alig várjuk, hogy megírjuk a részleteket is. A Sony 2013-ban a Sony piacra dobta a QX10 és QX100 telefonra csatolható kamerákat, melyekkel könnyedén érhettünk el javulást a képek minőségében, nem beszélve az optikai zoom növeléséről. Ha valaki nem volt megelégedve a beépített kamerával egyszerűen orvosolhatta a problémát.

Az újabb pletykák tárgya egy hasonló eszköz, ami természetesen más specifikációkkal rendelkezik, melyek közül kizárólag a 30x optikai zoomot tudhattuk meg, és minden más még rejtély. Igaz, az utólag felcsatolt kamerával kapcsolatban több probléma is adódott, például a sok időt igénybe vevő párosítás, illetve a lassúság. Reméljük ezeket maga mögött hagyva érkezik majd meg az új modell.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés