Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatták a legújabb Dell Precision modelleket

Dotkom

Bemutatták a legújabb Dell Precision modelleket

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bemutatta új csúcsteljesítményű munkaállomásait. A Dell Precision 5810, 7810 és 7910 toronykivitelű, valamint a 7910 rack szekrénybe szerelhető készülékeket elsősorban a mérnöki tervezés, a gyártás, a média és a szórakoztató ipar kulcsfontosságú alkalmazásaira tervezték. A Dell nagy teljesítményű, méretezhető rendszerei független szoftverszállítók (ISV) által is igazoltan optimális megoldást jelentenek a legnagyobb számításigényű alkalmazások futtatására, mivel a legújabb Intel Xeon processzorokkal, DDR4 memóriával, valamint az NVIDIA és az AMD legkorszerűbb grafikai technológiáival felszereltek, és a korábbi generációk memóriamennyiségének duplájával1 rendelkeznek. Emellett a vállalat bejelentette a Dell Precision Optimizer új, 2.0-ás2 verzióját is, amely a maximális alkalmazásteljesítmény érdekében automatikusan konfigurálja a munkaállomások beállításait.

„A Dell Precision felhasználói számára határtalan tervezés válik lehetővé, a nagyteljesítményű munkaállomások segítségével kivitelezhetik legösszetettebb projektjeiket is. Az Academy Award díjnyertes Framestone stúdió filmjeinekkomplex vizuális effektjeinek tervezéshez is az új Dell Precision berendezéseket használták” – mondta Andy Rhodes, a Dell Precision munkaállomásokért felelős globális ügyvezető igazgatója.

Kiemelkedő teljesítmény és méretezhetőség

A Dell Precision toronykivitelű munkaállomások frissített termékkínálatában megtalálhatóak a kompakt méretű, innovatív tervezői funkciókat kínáló egyprocesszoros 5810-es és a nagyteljesítményű kétprocesszoros 7810-es modellek, valamint a maximális teljesítményt és méretezhetőséget biztosító 7910-es berendezés is.

A rendszerek innovatív házain a gyorsan kioldható merevlemezek, a kívülről, szerszámok nélkül elérhető tápegység, illetve a zárható elülső fedél is helyet kapott, amely a biztonság növelése mellett a számítógép zaját is csökkenti.

A Dell bejelentette rack szekrénybe szerelhető munkaállomásainak legfrissebb fejlesztéseit is. Az újonnan bemutatott Dell Precision 7910 rack szekrénybe szerelhető munkaállomás 2U rackmérettel érhető el, illetve a Citrix XenServer és a Vmware ESX hipervisorok munkaállomás-virtualizáció megoldásaihoz teljes körű minősítést és támogatást kínál.

Emellett ez az első Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) vezérlővel ellátott Dell Precision munkaállomás, így kikapcsolt állapotban is biztonságos teljes távoli felügyelet biztosít.

A Dell most bemutatott munkaállomásai a korábbi rendszereknél jelentősen hatékonyabb, új generációs Intel Xeon processzorokkal és a legkorszerűbb AMD FirePro és NVIDIA professzionális grafikai technológiájával rendelkeznek. Az új Precision berendezések továbbfejlesztett adatátviteli sebességet és adatelérhetőséget is biztosítanak: akár 1 TB3 DDR4 RDIMM memóriával is felszerelhetők, így az összetett adathalmazok gyors és egyszerű kezelésére is képesek. Az új toronykivitelű munkaállomásokon elérhető Thunderbolt 2 technológia, akár 20 Gb/s adatátviteli sebességgel, a 4k video fájlok egyidejű átvitelét is lehetővé teszi.

Megnövekedett hatékonyság és alkalmazásteljesítmény a Dell Precision Optimizer 2.0-val

Szeptembertőlletölthető, október közepétől pedig a Dell új toronykivitelű munkaállomásain előtelepítve elérhető lesz a Dell Precision Optimizer 2.0 (DPO), a Dell teljesítménynövelő szoftverének legújabb verziója. A kizárólag a Dell Precision munkaállomásokra készített DPO 2.0 az alkalmazástól függően automatikusan és dinamikusan optimalizálja a teljesítményt, valamint lehetővé teszi a rendszer kihasználtságának egységes követését, a jelentéskészítést és a rendszerfrissítést. A Dell tesztjei és összehasonlító elemzései alapján a felhasználók az alkalmazások teljesítményében akár 121 százalékos növekedés4 érhető el a Dell Precision Optimizer v 2.0 segítségével.

A Dell Precision Optimizer 2.0 szoftver továbbfejlesztett grafikus felhasználói felületet, bővített rendszer-felügyeleti képességet és többnyelvű támogatást biztosít a felhasználóknak. A frissítés új teljesítményprofilokat is tartalmaz az Autodesk 3ds Max és az Inventor szoftverekhez, így már 13 profil érhető el, többek között az Adobe Creative Cloud (PhotoShop, Premier Pro, After Effects, Media Encoder), az Autodesk (AutoCAD, Maya), a Dassault Systèmes (CATIA, Solidworks), a PTC Creo és a Siemens NX szoftvertermékekhez.

A rendszerek a Dell Intel munkaállomásokra fejlesztett cache-gyorsító szoftverével (Intel CAS-W) is rendelkeznek, amely a tárolási sebesség növelésével segíti a hatékonyabb működést.

A Dell legbiztonságosabb, legjobban felügyelhető és legmegbízhatóbb munkaállomásai

A rendszerek szolgáltatásai − a Dell Data Protection kártevővédelmi szoftver, a hitelesítő és titkosító végpontbiztonsági megoldások és a Hardver Garancia5, valamint az opcionális Dell ProSupport folyamatos, közvetlen vállalati szintű támogatással − a legnagyobb biztonságot, megbízhatóságot és felügyeletet biztosítják.

A Dell exkluzív, szabadalmaztatott Reliable Memory Technology (RMT) szolgáltatása megakadályozza a végzetes memória-meghibásodásokat, valamint meghosszabbítja a memória várható élettartamát, a kizárólag Dell rendszerekre készült Intel vPro bővítmények pedig lehetővé teszik a távoli BIOS-kezelést és a merevlemez-törlést a rendszer kikapcsolt állapota esetén is. A Dell Client Command Suite csomag ingyenes automatizáló eszközei az összetett IT környezetben is segítenek a rendszertelepítés, a megfigyelés és a frissítés automatizálásában és egyszerűsítésében.

Annak érdekében, hogy a Dell Precision 5810, 7810, és 7910 toronykivitelű és a 7910 rack szekrénybe szerelhető munkaállomások tesztelése és minősítése még a megjelenés előtt megtörténjen, a Dell olyan független szoftverszállítókkal működik szorosan együtt, mint az Adobe, az Autodesk vagy a Dassault Systèmes SolidWorks. Ennek köszönhetően az ügyfelek még gyorsabban hozzájuthatnak az új technológiai fejlesztésekhez, és könnyebben átállhatnak az új hardverplatformra.

A felhasználókat segíti a hatékonyabb és hatásosabb hardverkezelésben egy másik innovatív funkció a Dell Quick Resource Locator (QRL), amely a modellfüggő QR-kódokkal az okostelefonokon azonnali hozzáférést biztosít az új átfogó rendszer-információkhoz és a részletes útmutató videókhoz.

A Dell tovább bővítette együttműködését a Teradicivel: a két vállalat bemutatta új szoftverét, amely a mobil munkaerő számára a tartózkodási helytől függetlenül azonnali, teljes hozzáférési lehetőséget biztosít. Az új Teradici PCoIP Workstation Access Software maximálisan biztonságos megoldás a távoli adatok gyors, akár néhány perc alatt történő, elérésére. A könnyen telepíthető szoftveres ügyfélprogram kompatibilis az 5810, 7810 és 7910 toronykivitelű és a 7910 rack szekrénybe szerelhető munkaállomásokkal, valamint a Dell Precision munkaállomások korábbi modelljeivel is.

A Dell OEM Solutions az új Precision toronykivitelű és rack szekrénybe szerelhető munkaállomások XL méretű verzióját is kínálja: a stabil platformnak és hároméves stabil alkatrészkínálatnak köszönhetően az OEM-ügyfelek jobban kezelhetik megoldásaik életciklusát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés