Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG kilencet vitt haza a Red Dot Awards díjaiból

Dotkom

Az LG kilencet vitt haza a Red Dot Awards díjaiból

A Communication Design (Kommunikációs formaterv) kategóriában az LG Electronics összesen kilenc Red Dot Awards díjat nyert. Ezek közül három a legjobbaknak adott „Best of the Best” díj volt, amit az LG G3 okostelefon intelligens billentyűzete, a Knock CodeTM nevű egyedi képernyőzár, valamint grafikus felhasználói felülete nyert el. A Red Dot zsűrije továbbá az LG könnyen kezelhető webOS Smart+ TV platformját is elismerte mint új megközelítést jelentő, intuitív okostévés felhasználói felületet, amelyet az egyszerű felhasználói élményre fókuszálva fejlesztettek ki.

A nemzetközi szinten elismert Red Dot Awards díjait három kategóriában adják át: kommunikációs formaterv, termékformaterv és formatervezési koncepció. A Red Dot Awards az iF Design Award és az IDEA (International Design Excellence Award) mellett egyike a formatervezési iparág három legfontosabb versenyének — csak a kommunikációs formaterv kategóriában 49 országból 7096 jelölt pályázott ezúttal!

A most a Red Dot elismerésével díjazott  LG Smart Keyboard intelligens billentyűzet az LG G3 okostelefonon mutatkozott be, egy olyan készüléken, amelyet a “Simple is the New Smart” filozófia jegyében fejlesztettek ki. Az ezzel összhangban megalkotott Smart Keyboard révén akár 75 százalékkal is csökkenthető a beviteli hibák száma. A gépelési szokásokat elemző és a szóhasználat előrejelzésére képes adaptív szoftvernek köszönhetően a Smart Keyboard felgyorsítja és egyúttal végtelenül meg is könnyíti a gépelést.

A szintén díjnyertes Knock Code™ képernyőzár megalkotása azon fogyasztói visszajelzések alapján történt, amelyek szerint az okostelefonok meglévő biztonsági rendszereinek használata körülményes és időigényes. A Knock Code™ lehetővé teszi az LG okostelefonok tulajdonosai számára, hogy jelszó vagy egy kilenc pontból álló minta helyett személyre szabott érintések sorozatával, egyetlen egyszerű lépésben tudják bekapcsolni a kijelzőt és feloldani LG okostelefonjukat. A több mint 80 000 lehetséges érintéssorozatnak köszönhetően a Knock Code™ nem csak biztonságosabb, de kényelmesebb is.

A Red Dot elismerte az LG G3 felhasználói felületét is, mely  a letisztult és, innovatív megjelenésével, egyszerűbb és szórakoztatóbb felhasználói élményt kínál. A teljesen az alapoktól újratervezett felület megjelenésében a pasztellszínekre és a vállalat ikonikus logójához igazodó, jellegzetes körkörös motívumokra épít.

Az LG hat további díjat is elnyert a kommunikációs formaterv kategóriában, közülük egyet a webOS Smart+ TV platformmal. Az új LG Smart TV-k egyszerű kezelőfelülete révén a felhasználók ez idáig nem tapasztalt könnyedséggel aknázhatják ki a készülékben rejlő lehetőségeket: a webOS-nek köszönhetően gyorsan és egyszerűen navigálhatnak a tévéműsor, valamint számos egyéb, a Smart TV-k által nyújtott szórakozási lehetőség között, legyen szó akár az okostévés alkalmazásokról, az alkalmazások által kínált fizetős vagy ingyenes videós tartalmakról (VoD), illetve a különböző csatlakoztatott eszközökön tárolt fájlokról. Az új menürendszer nemcsak a funckiók használatát teszi könnyebbé, hanem a televízió első beállítását is, amelyben a barátságos megjelenésű „Beanbird” animált figura nyújt segítséget.

„A felhasználói felület kiválóságáért odaítélt „Red Dot Design Awards”  elismerés óriási jelentőségű számunkra, mivel igyekszünk a felhasználói élmény továbbfejlesztésével értéket teremteni ügyfeleink számára” — mondta Dr. Skott Ahn, az LG technológiai részlegének vezetője. „Az LG által kínált okostelefonos és okostelevíziós  felhasználói felületek megalkotásakor odafigyeltünk arra,  az emberek miként használják a különféle technológiai megoldásokat a mindennapok során — ugyanis mi ebből kívánunk tanulni, és határozott szándékunk, hogy meg is értsük mindezt. A továbbiakban is olyan megoldásokat fejlesztünk, amelyek hozzáadnak ügyfeleink életminőségéhez.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés