Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Sony α5100: A világ legkisebb cserélhető objektíves fényképezőgépe

Dotkom

Itt a Sony α5100: A világ legkisebb cserélhető objektíves fényképezőgépe

Éles, elmosódás-mentes akció felvételek, életteli portrék, zajmentes, mozifilm hatását keltő Full HD filmek. Mindezt tudja a Sony α5100 fényképezőgép, mely akár egy zsebben is elfér – egy okos kis készülék lenyűgöző erővel.

Könnyen kézre áll az α5100 – a világ legkisebb cserélhető objektíves digitális fényképezőgépe, mely a beépített vaku és Wi-Fi mellett még egy APS-C képérzékelővel is büszkélkedhet. Méretei ellenére, komoly készülék mindazok számára, akik többre vágynak az okostelefonuk vagy a kompakt fényképezőgépek nyújtotta lehetőségeknél.

Semmi sem múlhatja felül az α5100 gyors hibrid AF rendszerét, amely megtalálható az α6000 készülékben is, 179 fázis-érzékelő ponttal a fényes és gyorsan mozgó témákról készített felvételekhez. Még a leggyorsabb mozgások esetén is éles képeket készít. A pillanat mostantól még könnyebben megragadható a Touch Focus és Touch Shutter révén. Az érintőképernyőn a téma megérintésével könnyedén fókuszálhat, és a készíthet tűéles képeket.

A Sony legújabb generációs 23,4 megapixeles EXMOR CMOS szenzora garantálja a hibátlan részleteket és textúrákat. A legtöbb DSLR által tartalmazott azonos méretű, kifinomult APS-C érzékelő és a BIONZ X képfeldolgozó processzor együttesen megtalálható benn, akárcsak a fullframe A7 szériában is. Ezeknek köszönhetően érezhető a különbség a gyengén megvilágított környezetbenii mozgó- és állóképek esetében is. A

Az α5100 érzékenységét kihasználva lenyűgöző video-felvételek készíthetőek, mozifilm hatású eredménnyel. A készülék támogatja az egyre népszerűbb professzionális kodeket a XAVC S formátumotiii, amely 50 Mbps sebességgel készít látványos Full HD felvételeket. Akár az állóképek esetén, a gyors hibrid AF pontokkal és a Touch Focus révén videó felvételek közben is élesen tartható a fókusz.

A 180 fokban kihajtható LCD kijelző és a kényelmes markolat révén karnyújtásnyi távolságból komponálhatjuk meg képeinket. Az ujjheggyel állítható zoom karral pedig, könnyen elkészíthető a tökéletes selfie.

Ossza meg fotóit és MP4 formátumú videóit telefonnal, táblagéppel vagy akár a TV készülékén keresztül egyszerűen. A beépített NFC és Wi-Fi által gyorsan kapcsolódhat Andorid és iOS rendszerekhez is. Egy érintéssel aktiválhatja a Smart Remote Control-t, mely lehetővé teszi, hogy akár okostelefonról, akár táblagépről irányítva készítse el álló- illetve mozgóképeit.

Az új kiegészítők között megtalálható a LCS-EBD tok – mely három különböző színben elérhető – és a kompakt, könnyen hordozható RM-SPR1 távirányító, amely kiválóan használható rázkódásmentes, fotóállvánnyal készített selfiekhez.

A készülék értékesítése Magyarországon 2014. szeptember végétől várható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés