Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sérülékeny a RealPlayer

Dotkom

Sérülékeny a RealPlayer

Nulladik napi sérülékenységet talált az Óbudai Egyetem Etikus Hacker központjának hallgatója a népszerű RealPlayer médiaalkalmazásban.

A bemeneti adatok nem megfelelő ellenőrzéséből és a kivételek nem megfelelő kezeléséből adódó súlyos biztonsági rést fedezett fel a RealPlayer médiaalkalmazásban az Óbudai Egyetem Etikus Hacker Oktató- és Vizsgaközpontjának hallgatója. Selján Gábor végzős hallgató arra hívta fel a figyelmet, hogy egy rosszindulatú támadó a hiba kihasználásával képes lehet távolról kártékony kód végrehajtására kényszeríteni a sérülékeny alkalmazást futtató operációs rendszert. A hiba létezését a nemzetközi CERT központon keresztül a gyártó is megerősítette. A gyártó a hibát időközben kijavította és a sérülékenység hivatalosan is bejelentésre került (CVE-2013-6877).

 realplayer

Az Óbudai Egyetemen Etikus Hacker Oktató és Vizsgaközpontja 2013. áprilisa óta folytat sikeres etikus hacker képzést óriási érdeklődés mellett. A nemzetközi minősítést is adó kurzuson a legújabb technológiákat sajátíthatják el a hallgatók. A képzés rendkívül eredményesnek mondható, a hallgatók a megtanultakat a gyakorlatban is kiválóan tudják hasznosítani, amelyre nagyon jó példa a most felfedezett sérülékenység is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés