Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP laptopok segítik a digitális írástudást

Dotkom

HP laptopok segítik a digitális írástudást

Összesen 17.000 HP laptopra pályázhatnak a miskolciak.

A statisztikák szerint Magyarországon a 15 évesnél idősebb lakosság 44,5 százaléka digitális írástudatlan, a 16-74 év közöttiek 26 százaléka pedig soha nem használt számítógépet és internetet, sőt, azokkal a digitális készségekkel sem rendelkezik, amelyek ügyintézéshez, álláskereséshez vagy akár az iskola elvégzéséhez szükségesek. A Magyar Kormány ezért − az infotechnológiai szektor képviselőivel együtt − egy olyan, Európában egyedülálló pilot programot dolgozott ki, amely térítésmentes eszközök és informatikai oktatás biztosításával kívánja segíteni, széles körben terjeszteni a digitális írástudást.

hp-folio-13-ultrabook-3

Erre kínál technikai megoldást a HP Magyarország Kft., több mint 20 hazai partnerével együtt. A Digitális Közösség Programhoz szükséges eszközök kiválasztásánál a korszerűség, a hosszú távú használhatóság és a mindennapi általános feladatok ellátása volt a fő szempont. Így esett a választás a HP eszközeire: 15.500 darab HP 250 típusú laptopra, illetve 1.500 darab HP 450 típusú laptopra, utóbbit − a komolyabb felhasználói igények támogatására − diákok részére biztosítják. A vállalat nemcsak kedvező áron ajánlotta termékeit, hanem a pályázat lezárása után, azok kiszállításáról is gondoskodik.

A programra Miskolc általános iskolásai, középiskolásai, szakiskolásai, egyetemi hallgatói, nyilvántartásba vett álláskeresői, kisgyerekes szülői, 45 év feletti munkavállalói, idősei, valamint megváltozott munkaképességű lakosai pályázhatnak, néhány előírt feltétel mellett. A programra személyesen, az erre a célra létrehozott program irodában, postai úton vagy a www.digitalismiskolc.hu weboldalon lehet jelentkezni 2013. december 21-ig.

HP had one of the larger booths at MacWorld 2011.

A technológiai vállalat és a Digitális Közösség Program együttműködéséről Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk arra, hogy Miskolc város pályázói a mi eszközeinkkel sajátíthatják el a digitális írástudást, mely manapság már nélkülözhetetlen az érvényesüléshez. Az eredmény nemcsak számunkra lesz nagy öröm, hanem mindazon hazai partner beszállítónk számára is, akik az eszközöket üzemkészen a felhasználókhoz végül eljuttatják.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés