Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újdonságokkal készül a nyárra a Google

Dotkom

Újdonságokkal készül a nyárra a Google

Új készülék nélkül kezdi meg a nyarat a Google.

Tegnap este egy bemutató után megnyitotta kapuit a keresőóriás fejlesztőknek szánt kiállítása a Google I/O. A vállalat leginkább a  szoftverekre helyezte a hangsúlyt, új készülék nem került bemutatásra.

Egyre népszerűbb az Android

A rendezvény természetesen saját maguk fényezésével kezdődött, így gyorsan elmondták, hogy az Android töretlenül halad előre, és már 900 millió “zöld robottal” szerelt készüléket aktiváltak.

googleio2013-0039-1368634273_620x340

Ezen kívül rekordot döntött a letöltések száma is, a felhasználók már több mint 48 milliárd alkalmazást töltöttek le, ebből 2,8 milliárdot az előző hónapban. Elmondták azt is, hogy  egy Android terméket használó személyen 2,5* annyit keresnek mint egy évvel ezelőtt.

Levetkőzi felületét a Galaxy S4

A már piacon lévő Galaxy S4 igen nagy népszerűségnek örvend, ám sokak számára felesleges a Samsung által készített TouchWiz felület, jobb szeretnék a sima, letisztult Google kinézettel használni a sok pénzért vásárolt készüléküket.

google-galaxy-s4

A normál verzióval teljesen megegyező kiadás elsőként az USA területén kerül a boltok polcaira. Az LTE képes telefonért 649 dollárt kell fizetni.

Beszélgetni kíván a Google+

Bemutatkozott a Facebook chat ellenfele a Google+ Hangouts is.

google-hangouts-ios

A  szolgáltatáshoz értelemszerűen egy Google+ fiókra van szükségünk, ezután Android, Chrome, Gmail és iOS felhasználók számára is elküldhetjük az üzeneteinket. A konferenciahívás sem akadály, emellett megjelentek az emoji névre hallgató arcocskák is.

Megújult a Google Maps

Ahogy azt már megírtuk, a Google már hosszú ideje készült a felfrissített Maps bemutatására, ez most meg is történt. A mobil nézet újdonsága, hogy a jövőben sokkal személyre szabottabb útvonalakat ajánl a rendszer, illetve pontosabb pontozási rendszer is megjelenik az éttermek, kereskedők értékelésére.

sf---compare-directions-1368644674

Az asztali nézetben is nagy változások történtek, a jövőben a térkép lesz maga a felhasználói felület, a bonyolult menüpontok eltűnnek. A kívánt cím keresése után megjelenik egy találati lista a leginkább valószínű helyekről, illetve  a Street View és az egyelőre nálunk nem használható ” See Inside” opció is. Ezután a Maps a látogatott helyeinket elemezve képes lesz új érdekességeket felajánlani, így több mindent láthatunk a városból.

Új funkciókkal gazdagodott a Google Now

Nem hagyták érintetlenül Google Now-t sem.

google-now

 

A szolgáltatás új “kártyákkal” gazdagodott,  így ezentúl már itt is megtekinthetjük az emlékeztetőinket, megnézhetjük, hogy az általunk leggyakrabban használt tömegközlekedési járat éppen menetrendszerűen jár-e, emellett kedvenc zenéink alapján új muzsikákat is ajánl majd a telefonunk. Az iOS verzióról egyelőre nincs információ, így nem tudható, hogy az Apple tulajdonosok részesülnek-e az újdonságokból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés