Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NFC technológia térhódítása: CityPass

Dotkom

Az NFC technológia térhódítása: CityPass

Az izgalmas technológia az oktatás szolgálatába állt.

Működik már városkártyaként, egyetemi kártyaként, és most már az oktatásban is használják a NetLock saját fejlesztésű, díjnyertes CityPass kártyarendszerét. Az Óbudai Egyetemen immár a második alkalommal hirdették meg az „Elektronikus azonosítás biztonsági megoldásai” című tantárgyat, amelynek keretében a hallgatók a vállalat szakembereinek segítségével ismerkedhetnek meg az elektronikus azonosítás legújabb fejlesztéseivel az intelligens kártyarendszeren keresztül.

 

A gyakorlati órák egy laborban folynak, ahol a hallgatók a kártyaolvasókkal felszerelt modern eszközök segítségével gyarapíthatják az elméleti órákon megszerzett tudásukat. A gyakorlati képzésen a NetLock munkatársai a CityPass kártyarendszer fejlesztése és használata során szerzett NFC és RFID technológiához kapcsolódó tapasztalataikat osztják meg a diákokkal. Amellett, hogy a hallgatók kipróbálhatják, hogyan működik a valóságban az NFC technológia, a témához szorosan kapcsolódó biztonsági, titkosítási, hitelesítési, azonosítási kérdésekre is választ kapnak.

 130226_Az_NFC_technologia_ujabb_terhoditasa_CityPass_az_oktatas_szolgalataban

„A CityPass kártyarendszer fejlesztése során egyedülálló tudásra és tapasztalatra tettünk szert, amit szerettük volna kamatoztatni. Az Óbudai Egyetem kiváló partnernek bizonyult abban, hogy a tesztüzemek során elkészített mintarendszert az oktatásban hasznosíthassuk. Terveink között szerepel, hogy további egyetemekkel is hasonló együttműködéseket alakítsunk ki. Hisszük ugyanis, hogy mind az oktatás, mind az üzleti szféra érdeke az, hogy a végzős hallgatók a legfrissebb, a piaci igényeknek megfelelő szaktudással rendelkezzenek. Ehhez szükség van a felsőoktatási intézmények kiváló szakembereire és a vállalatok által felhalmozott tapasztalati tudásra” – mondta el az együttműködés kapcsán Pető Ferenc, a NetLock Kft. projektvezetője, a tantárgy egyik oktatója.

„Egyetemünkön hagyomány, hogy nem csak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek a hallgatók. Számos vezető vállalattal ápolunk jó kapcsolatot annak érdekében, hogy értékes, piacképes tudással vértezhessük fel diákjainkat. Azzal, hogy a NetLock rendelkezésünkre bocsátotta a legkorszerűbb NFC-képes terminálokat, valamint, hogy szakemberei is aktívan részt vesznek az oktatásban, a hallgatók egy nagyon ígéretes új technológiát ismerhetnek meg. A visszajelzések és a tárgy iránti érdeklődés miatt az már nem is volt kérdés, hogy ebben a félévben is elindítjuk a tantárgyat” – nyilatkozta Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara Informatikai Rendszerek Intézetének egyetemi docense.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés