Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyarok fele torrentezik

Dotkom

A magyarok fele torrentezik

Összességében a magyar internethasználók 47 százaléka használ fájlcserélő programokat – derült ki egy friss kutatásból.

A G Data internetbiztonsággal foglalkozó cég megbízásából az NRC piackutató által készített, ezer felhasználóval végzett felmérés szerint a 18 és 75 év közöttiek 47 százaléka tölt le fájlokat. Mindössze 21 százalékuk nem ismeri a “torrentezés” módszerét – olvasható a megrendelő által pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A fiatal korosztály (18-29 évesek) körében ez az arány még magasabb: 73 százalékuk használja a fájlcserélőket, és csak hat százalékuk nem hallott még róla.  Mint a közlemény megállapítja, a magyar felhasználók a leggyakrabban filmeket töltenek le (79 százalék), ezt követi a zene (62 százalék), majd a számítógépes programok (49 százalék) és a dokumentumok (35 százalék). A felhasználók többsége a letöltött tartalmakat biztonságosnak találja – teszi hozzá a kommüniké -, noha a válaszadók 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy előfordult már vele, hogy a vírusirtója riasztott a letöltés során. Ilyenkor sokan figyelmen kívül hagyják a jelzést, és mindenképpen megnyitják a fájlt.

“A valóságban azonban a kártevők készítői sűrűn használják a fájlcserélő hálózatokat a vírusok terjesztésére” – figyelmeztet a közleményben Maulis Csaba, a megrendelő internetbiztonsági vállalkozás szakértője. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés