Connect with us

Mérnöktanár mesterképzést indít az Óbudai Egyetem Szabadkán

obudai_egyetem01

Dotkom

Mérnöktanár mesterképzést indít az Óbudai Egyetem Szabadkán

A mesterképzés szeptemberben indul az Újvidéki Egyetem szabadkai magyar tannyelvű tanítóképző karán.

Az Óbudai Egyetem az MTI-t arról tájékoztatta: a szabadkai kihelyezett képzést a tervek szerint levelező tagozaton, 20 fővel indítanák. Az órákat az Óbudai Egyetem és a tanítóképző kar oktatói tartják. A mesterszak nappali és levelező tagozatán a képzési idő egyaránt négy félév, az oklevél megszerzéséhez 120 kreditet kell teljesíteni. A képzés során a hallgatóknak féléves nevelési-oktatási gyakorlatot kell teljesíteniük.
 A képzést a pótfelvételi időszakában, augusztus elején hirdetik meg, és arra minden informatikai mérnöki alap- vagy korábbi főiskolai végzettséggel lehet jelentkezni. Az egyetem közleményében kitért arra is, hogy a képzést a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság február 24-én akkreditálta. Az Óbudai Egyetem a műszaki, az informatikai, a gazdaságtudományok és a pedagógusképzés területén alap- és mesterképzést, szakirányú továbbképzést, valamint felsőfokú szakképzést folytat nappali, esti és levelező tagozaton, és távoktatás formájában. Az intézmény fővárosi és székesfehérvári oktatási helyszínein öt karon, két oktatási központban 12 ezer hallgatót képeznek.
Az Újvidéki Egyetem szabadkai kara a pedagógusképzés 230 éves hagyományait átörökítve alakult újjá az intézmény 14. karaként, 2006 októberében. A kar pillanatnyilag a vajdasági magyarság egyetlen olyan egyetemi képzési formájaként működik, ahol magyar tannyelvű oktatást folytatnak. A kar alapításakor stratégiai cél volt, hogy az ne csak a tanító- és óvodapedagógus-képzésben, hanem a tanítóképzésben is részt vállaljon, hiszen a vajdasági pedagógusok körében nagy a minősített pedagógusok hiánya.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09
jpg
epsonl386

egyéb kütyük

Teszt: Epson L386 – Tintabajnok

2016. november 21. hétfő
fujitsue5
leitz2

egyéb kütyük

Teszt: Leitz ICON – Felcímkézve

2016. október 24. hétfő
fujitsucelsiush760