Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitalizálja a tantárgyakat az Óbudai Egyetem

Dotkom

Digitalizálja a tantárgyakat az Óbudai Egyetem

A villamosságtan előadások Neptun kóddal ingyen visszanézhetők.

Az Óbudai Egyetem, mint az innovatív oktatástechnológiai megoldások úttörője, valamennyi hallgatója számára ingyenesen elérhetővé tette egyik legnehezebb tantárgyának videós tananyagait.

Az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete egy pilot-projekt keretében megvalósította a villamosságtan I. és II. tantárgyakhoz kapcsolódó előadások és szemináriumok videós rögzítését, melynek köszönhetően a 2010/2011-es tanévben közel 200 órányi tananyagot sikerült digitalizálni. „Óriási eredménynek tartom, hogy egy év alatt a www.villamossagtan.hu site-on több mint 30.000 videó megtekintést regisztráltunk, melyek rengeteg hallgatót segíthettek tanulmányaikban.”– fogalmazott Dén Gábor egyetemi docens, a villamosságtan tantárgy videós előadója.

– Az Óbudai Egyetem hallgatói közül a 2010/2011-es tanévben a villamosságtan I. és II. tantárgyból több mint 30 százalékkal többen teljesítették a tantárgyat, mint az előző évben, melyhez nagyban hozzájárult az is, hogy a diákok valamennyi órát vissza tudták nézni az interneten ingyenesen, úgy asztali számítógépről, mint bármilyen mobil eszközről. A kezdeményezéssel az a cél, hogy a minőségi oktatás szolgálatába állítva a technológiát olyan innovatív megoldásokat kínáljunk hallgatóink számára, mellyel leegyszerűsödik a tanulás folyamata. Idén szeptembertől a hallgatók körében elvégzett előzetes Facebook-os piackutatás alapján több olyan tantárggyal szeretnénk folytatni ezt a fajta törekvésünket, melyek alapozó tantárgyként nehézséget okoznak a hallgatók számára. –

A videós tanagyagok az egyetem hallgatói számára szeptembertől a Neptun kóddal elérhetők és tekinthetők meg az iskola digitális könyvtárán keresztül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés