Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Facebook beelőzi az e-mailt és az SMS-t

Dotkom

A Facebook beelőzi az e-mailt és az SMS-t

Minden jel arra mutat, hogy kommunikációs szokásaink teljesen átalakulóban vannak.

A Prompt Communications egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a barátok és családtagok elérésére mind a mai napig a telefon (99 százalék) a legáltalánosabb kommunikációs eszköz. Nem sokkal lemaradva, a második helyen következik a Facebook (96 százalék), a bronzérmes pedig a jó öreg SMS (93 százalék). A negyedik helyen az elektronikus levél (91 százalék) tanyázik.

A Prompt Communications háromszáz fős felmérése rávilágít továbbá arra, hogy az említett kommunikációs megoldások közül az emberek az SMS-t (38 százalék) használják a legtöbbet, melyet aztán a Facebook, majd pedig a telefon (28 százalék) követ a sorban. Érdekesség, hogy az e-mail ezúttal is az utolsó helyre szorult: a válaszadók mindössze 20 százaléka nyilatkozta azt, hogy nem tudná elképzelni az életét az e-mailek nélkül.

A Facebook és a hozzá hasonló közösségi portálok egyre komolyabb használata azonban nem kevés aggodalmat is kivált. A megkérdezettek közel háromnegyede például azon aggódik, hogy főnöke megnézi a Facebookra feltöltött információit és fényképeit, a főnökök nagy része pedig attól tart, hogy az alkalmazottak esetleg bizonyos céges, vagy személyes adatokat kotyognak ki a közösségi oldalakon.

A válaszadók 27 százaléka nyilatkozta azt, hogy nem örülne annak, ha családtagjai közül valaki megnézné a Facebookos profilját, 28 százalékuk pedig úgy vélekedett, hogy csak egy hétig bírná ki a Facebook használata nélkül.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés