Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vártnál jobban teljesített a Sun

Dotkom

A vártnál jobban teljesített a Sun

A vállalat túlteljesítette az elemzők várakozásait.

A Sun bejelentette a 2007-es évi pénzügyi évének első negyedéves eredményeit. A vállalat bevételei elérték a 3,189 milliárd dollárt, amely az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest 17 százalékos növekedést jelent. Az emelkedéshez hozzájárultak a felvásárlások és a Solaris 10 operációs rendszer kedvező fogadtatása. A nettó veszteség 56 millió dollárt volt. Egy évvel korábban a Sun 2,726 milliárdos bevételt és 123 milliós nettó veszteséget jelentett.

Mint ismeretes, a Sun szeptemberben jelentette be, hogy felvásárolja a jogosultságkezelési szolgálatások automatizálásával foglalkozó Neogentet. Ezzel a lépésével piaci pozícióját igyekszik javítani a jogosultságkezelési piacon. Az új automatizált szolgáltatások az ügyfelek számára kisebb kockázatot, gyorsabb rendeszerbeállítást, illetve hatékonyabb szabálykövetést tesznek lehetővé a jogosultságkezelési projektekben, a vállalati ügyfelek nagyságrendekkel felgyorsíthatják a jogosultságkezelési megoldások bevezetését, ugyanakkor jelentősen csökkenthetik költségeiket. A Neogent megvásárlásával a Sun fix áras, „dobozos” jogosultságkezelő termékeket kínálhat.

A közelmúltban a Gartner piackutató cég a felhasználói jogosultságkezelési megoldások piacának 2006/1. félévre vonatkozó jelentésében a Sun-t a piacvezetői pozícióba sorolta. A legutóbbi, 2006 augusztusában közzé tett Gartner elemzés szerint a User Provisioning szoftver eladásából származó bevétel alapján a Sun a 3,7 százalékos piaci részesedésével piacvezető, és egyben a terület legdinamikusabban fejlődő cége (43,2 százalékos növekedés 2005-ben az előző évhez képest).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés