Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét folyamatos támadás alatt az SCO webhelye

Dotkom

Ismét folyamatos támadás alatt az SCO webhelye

A Linux-vitát kirobbantó amerikai vállalat website-ja ellen az előző hét végén és a mostani hét elején gyakorlatilag állandósult az online támadássorozat.

Még pénteken indult egy nagyszabású DoS-támadás az SCO weboldala ellen, mely szombaton és vasárnap ismét elérhetetlenné tette a cég webhelyét, közölte Blake Stowell, a cég egyik szóvivője. Amikor azt hitték, hogy végre vége, hétfőn ismét beindult az adatáradat, s a tegnapi nap egy jelentős részében megint nem volt elérhető Interneten keresztül az SCO. ˝Folytatjuk a korábbi eljárásunkat: szoros kapcsolatban vagyunk Internet-szolgáltatónkkal valamint az Egyesült Államok titkosszolgálatával is.˝ – mondta Stowell.

Az elmúlt hét napból ötöt a website és a file-szerverek nagyrészt elérhetetlen állapotban töltöttek. Ez, ha tovább folytatódik, nagyban gátolni fogja a vállalatot abban, hogy tartsa a kapcsolatot felhasználóival. Előbb-utóbb arra fogja rákényszeríteni az SCO-t a támadássorozat, hogy nagyobb sávszélességet vásároljon Internet-szolgáltatójától, mi több, speciális technikákat kell majd bevetnie az ilyen támadások kivédésére (ami ismét csak sok pénzbe kerül).

Egy, az eset kapcsán készült felmérés szerint kevesebb 32 óra (azaz másfél nap) alatt hozzávetőleg 700 millió (!) kérelem érkezett az SCO szervereihez. A DoS-támadást egyébként egyértelműen a vállalatnak a linuxos cégekkel szemben alkalmazott jogi eljárásának tulajdonítják. Erre már többször is akadt példa idén, például májusban és augusztusban szintén azzal próbálkoztak, hogy elérhetetlenné tegyék a cég webhelyét (az URL-t a cikk írásának időpontjában gond nélkül sikerült meglátogatnunk).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés