Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a fejhallgató, ami megvédi a gyalogosokat?

Viselhető Tech

Jön a fejhallgató, ami megvédi a gyalogosokat?

Különleges eszközön dolgozik az Amazon.

A zajszűrős fejhallgatók rendkívül népszerűek a sokat utazók körében, hiszen legyen szó akár egy hosszú repülésről vagy épp egy  lassú buszozásról, ezek az eszközök képesek kiszűrni a háttérzajokat. Bár ez sokak szemében óriási előny, kétségtelen tény, hogy komoly veszélyeket is rejt, hiszen amennyiben nem halljuk az utca zajait, úgy könnyen bajba sodorhatjuk magunkat. Tisztában van ezzel az Amazon is, az amerikai gyártó pedig egy igen ötletes módszerrel igyekszik megőrizni a zajszűrős fejhallgatók előnyeit, méghozzá úgy, hogy közben a külvilág zajairól is információnk lehet.

fejhallgatozajszures

Lényegében arról van szó, hogy a fejhallgató nemcsak a zaj szűrése miatt figyelné a külvilágot, hanem azért is, hogy reagáljon a megfelelő hangokra. Legyen szó akár egy megadott frekvenciájú zajról (például dudaszó), egy kifejezésről vagy épp egy bajt jelző hanghatásról, a fülhallgató képes lenne ennek észlelésére és ilyenkor automatikusan elhalkítaná a zenét, hogy a viselője reagálni tudjon a problémára.

amazonnoisecalling

Mindezt a fülpárnákba épített mikrofonoknak köszönhetően érzékelnék, azaz ezek az érzékelők külön foglalnának helyet a többi, zajszűrésre használt mikrofontól, így biztosítva, hogy a zenék kiszűrése egyébként megfelelően történjen és csak a problémás esetekben lépjen működésbe a “vészrendszer”.  Sajnos arról nincs információ, hogy az első ilyen fejhallgató mikor kerülhet piacra, az Amazon ugyanis egyelőre csak egy szabadalmat védetett le a témakörben.

 



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés