Connect with us

technokrata

Ezt az újdonságot minden bringás imádni fogja!

sohos1

Viselhető Tech

Ezt az újdonságot minden bringás imádni fogja!

Nem olcsó, de rengeteg hasznos információval látja el viselőjét az okosszemüveg.

A fejlettebb járművekben már régóta elérhető a head-up display, amelynek a lényege, hogy a sofőr előtt szemmagasságban jelennek meg a fontos információk. Így nem kell külön a műszereket és képernyőket bámulni, az út figyelése közben megtudhatjuk a pontos sebességünket, a navigációs rendszer által közvetített adatokat és más fontos információt is.

96a67759668a5af228a9066e91851bca_original.jpg

Nos, ennek eddig nem örülhettek a kerékpárosok, ám most egy új, egyelőre kizárólag a Kickstarteren létező projekt elhozhatja nekik is ezt a funkciót. A Solos ugyanis egy olyan, leginkább a Google Glass-ra hasonlító okosszemüveg, amely a fontos információkat a szemünk elé vetíti.

sohos1

A Solos út közben folyamatosan tájékoztatja viselőjét az aktuális sebességről, a tekerés intenzitásáról, a megtett út hosszáról és az elégetett kalóriák számáról. A beépített akkumulátorral érkező újdonság természetesen vezeték nélkül kapcsolódik az okostelefonhoz, a fejlesztők ígérete szerint pedig 6 órán át működőképes.

Az azonban biztos, hogy a Solos nem lesz olcsó, hiszen az októberben érkező modell 394 dollárért (110 ezer forint) áron kerül majd piacra. Ez azonban úgy tűnik, hogy nem zavarja a rajongókat, hiszen a kitűzött, 50 ezer dolláros célnak már több mint a kétszeresét, 110 ezer dollárt gyűjtöttek össze és még 19 nap hátravan!

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle