Connect with us

technokrata

Baj van a népszerű okoskarkötőkkel?

fitbit

Viselhető Tech

Baj van a népszerű okoskarkötőkkel?

Kutatók azt állítják, rosszul mérnek a Fitbit eszközei.

A legtöbben általában sportolás miatt vásárolnak okoskarkötőt, hiszen ezek az eszközök folyamatosan képesek figyelni a pulzust, ezzel jelezve a viselőnek, hogy hogyan fejlődött az elmúlt időszakban. Épp ezért problémás, hogy most azt állítják, hogy az egyik legnépszerűbb gyártó, a Fitbit termékei félrevezető információkat adnak. Minderre egy kutatócsoport jött rá, akik szerint a Fitbit okoskarkötői percenként akár 25 dobbanásnyit is tévedhetnek.

A vizsgálat során 43 alany viselkedését figyelték a 65 perces edzés alatt. Természetesen a mérés során  az orvosok által használt elektrokardiográfiai  készülék (ECG) is figyelte a Fitbit Charge HR-t és Fitbit Surge-ot viselő sportolók viselkedését, így jutottak arra a következtetésre, hogy valami nem stimmel a cég PurePulse technológiát használó eszközeivel.

fitbit

A Lieff Cabraser ügyvédi iroda megbízásából készített tanulmány legsúlyosabb része azonban nem is az, hogy a karkötők pontatlanok, hanem az, hogy egyre pontatlanabbá válnak, azaz nem egy egységes hibáról van szó, hanem olyanról ami a terhelés során egyre jobban előjön. Ez pedig komoly veszélyeket hordoz magában, hiszen a sportoló könnyen azt hiheti, hogy még minden rendben van, pedig már beütött a baj.

A kutatók szerint ez abból következik, hogy a hiba nem magában a pulzusmérőben, hanem az algoritmusban van. A Fitbit ezzel távoról sem ért egyet, szerintük ez csak szenzációhajhász lépés az ügyvédi irodától és pusztán pénzt szeretnének tőlük kicsikarni.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek