Connect with us

Hirdetés

technokrata

Baj van a népszerű okoskarkötőkkel?

Viselhető Tech

Baj van a népszerű okoskarkötőkkel?

Kutatók azt állítják, rosszul mérnek a Fitbit eszközei.

A legtöbben általában sportolás miatt vásárolnak okoskarkötőt, hiszen ezek az eszközök folyamatosan képesek figyelni a pulzust, ezzel jelezve a viselőnek, hogy hogyan fejlődött az elmúlt időszakban. Épp ezért problémás, hogy most azt állítják, hogy az egyik legnépszerűbb gyártó, a Fitbit termékei félrevezető információkat adnak. Minderre egy kutatócsoport jött rá, akik szerint a Fitbit okoskarkötői percenként akár 25 dobbanásnyit is tévedhetnek.

A vizsgálat során 43 alany viselkedését figyelték a 65 perces edzés alatt. Természetesen a mérés során  az orvosok által használt elektrokardiográfiai  készülék (ECG) is figyelte a Fitbit Charge HR-t és Fitbit Surge-ot viselő sportolók viselkedését, így jutottak arra a következtetésre, hogy valami nem stimmel a cég PurePulse technológiát használó eszközeivel.

fitbit

A Lieff Cabraser ügyvédi iroda megbízásából készített tanulmány legsúlyosabb része azonban nem is az, hogy a karkötők pontatlanok, hanem az, hogy egyre pontatlanabbá válnak, azaz nem egy egységes hibáról van szó, hanem olyanról ami a terhelés során egyre jobban előjön. Ez pedig komoly veszélyeket hordoz magában, hiszen a sportoló könnyen azt hiheti, hogy még minden rendben van, pedig már beütött a baj.

A kutatók szerint ez abból következik, hogy a hiba nem magában a pulzusmérőben, hanem az algoritmusban van. A Fitbit ezzel távoról sem ért egyet, szerintük ez csak szenzációhajhász lépés az ügyvédi irodától és pusztán pénzt szeretnének tőlük kicsikarni.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés