Connect with us

technokrata

Baj van a népszerű okoskarkötőkkel?

fitbit

Viselhető Tech

Baj van a népszerű okoskarkötőkkel?

Kutatók azt állítják, rosszul mérnek a Fitbit eszközei.

A legtöbben általában sportolás miatt vásárolnak okoskarkötőt, hiszen ezek az eszközök folyamatosan képesek figyelni a pulzust, ezzel jelezve a viselőnek, hogy hogyan fejlődött az elmúlt időszakban. Épp ezért problémás, hogy most azt állítják, hogy az egyik legnépszerűbb gyártó, a Fitbit termékei félrevezető információkat adnak. Minderre egy kutatócsoport jött rá, akik szerint a Fitbit okoskarkötői percenként akár 25 dobbanásnyit is tévedhetnek.

A vizsgálat során 43 alany viselkedését figyelték a 65 perces edzés alatt. Természetesen a mérés során  az orvosok által használt elektrokardiográfiai  készülék (ECG) is figyelte a Fitbit Charge HR-t és Fitbit Surge-ot viselő sportolók viselkedését, így jutottak arra a következtetésre, hogy valami nem stimmel a cég PurePulse technológiát használó eszközeivel.

fitbit

A Lieff Cabraser ügyvédi iroda megbízásából készített tanulmány legsúlyosabb része azonban nem is az, hogy a karkötők pontatlanok, hanem az, hogy egyre pontatlanabbá válnak, azaz nem egy egységes hibáról van szó, hanem olyanról ami a terhelés során egyre jobban előjön. Ez pedig komoly veszélyeket hordoz magában, hiszen a sportoló könnyen azt hiheti, hogy még minden rendben van, pedig már beütött a baj.

A kutatók szerint ez abból következik, hogy a hiba nem magában a pulzusmérőben, hanem az algoritmusban van. A Fitbit ezzel távoról sem ért egyet, szerintük ez csak szenzációhajhász lépés az ügyvédi irodától és pusztán pénzt szeretnének tőlük kicsikarni.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd