Connect with us

Hirdetés

technokrata

Valódi mozikat nyitnak a virtuális valósághoz

Viselhető Tech

Valódi mozikat nyitnak a virtuális valósághoz

Ezzel a meglepő ötlettel állt elő az IMAX. A cél, hogy minél többen ismerjék meg a virtuális valóságot.

Hamarosan igazán különleges mozikkal találkozhatunk, hiszen az IMAX bejelentette, hogy a Google-lel közösen virtuális valóság termeket nyitnak majd. Ehhez olyan kamerákat készítenek majd, amikkel a stúdiók professzionális minőségben rözgíthetik a tartalmakat, hogy aztán kiváló minőségű filmekkel szórakoztathassák a közönséget. Sajnos azonban ezek körülbelül 18 hónap múlva valósulnak majd meg, a Google számára ennyi időt vesz igénybe a megfelelő hardver kifejlesztése.

imaxvr

Az IMAX viszont addig sem vár, a cég ugyanis már a közeljövőben 6 olyan vetítőtermet nyit, ahol a jelenleg is hozzáférhető anyagokat nézhetik az érdeklődők. Az amerikai és kínai termekben a Starbreeze Star VR nevű headseteit használják majd, ezek különlegessége, hogy 210 fokos látószöggel rendelkeznek. Az sajnos már most biztos, hogy a VR-kaland nem lesz mindenki szórakozása az IMAX termekben, hiszen egy 10 perces vetítésért 7-10 dollár (2-2900 forint) közötti összeget kellene fizetni.

imaxvr3

Épp ennek fényében igazán kérdéses, hogy miért éri meg ez az egész, hiszen egy bárki által megvásárolható Galaxy Gear VR már 30 ezer forint körüli áron megvásárolható, azaz 10 vetítés árából kijön és az ember akkor használja, amikor akarja. Az IMAX elnöke, Richard Gelfond ezzel kapcsolatban elmondta, hogy már ők is dolgoznak olyan megoldásokon amik a mozikba csábíthatják majd a közönséget és amikkel a virtuális valóság is közösségi élménnyé válhat.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés