Connect with us

technokrata

Valódi mozikat nyitnak a virtuális valósághoz

imaxvr

Viselhető Tech

Valódi mozikat nyitnak a virtuális valósághoz

Ezzel a meglepő ötlettel állt elő az IMAX. A cél, hogy minél többen ismerjék meg a virtuális valóságot.

Hamarosan igazán különleges mozikkal találkozhatunk, hiszen az IMAX bejelentette, hogy a Google-lel közösen virtuális valóság termeket nyitnak majd. Ehhez olyan kamerákat készítenek majd, amikkel a stúdiók professzionális minőségben rözgíthetik a tartalmakat, hogy aztán kiváló minőségű filmekkel szórakoztathassák a közönséget. Sajnos azonban ezek körülbelül 18 hónap múlva valósulnak majd meg, a Google számára ennyi időt vesz igénybe a megfelelő hardver kifejlesztése.

imaxvr

Az IMAX viszont addig sem vár, a cég ugyanis már a közeljövőben 6 olyan vetítőtermet nyit, ahol a jelenleg is hozzáférhető anyagokat nézhetik az érdeklődők. Az amerikai és kínai termekben a Starbreeze Star VR nevű headseteit használják majd, ezek különlegessége, hogy 210 fokos látószöggel rendelkeznek. Az sajnos már most biztos, hogy a VR-kaland nem lesz mindenki szórakozása az IMAX termekben, hiszen egy 10 perces vetítésért 7-10 dollár (2-2900 forint) közötti összeget kellene fizetni.

imaxvr3

Épp ennek fényében igazán kérdéses, hogy miért éri meg ez az egész, hiszen egy bárki által megvásárolható Galaxy Gear VR már 30 ezer forint körüli áron megvásárolható, azaz 10 vetítés árából kijön és az ember akkor használja, amikor akarja. Az IMAX elnöke, Richard Gelfond ezzel kapcsolatban elmondta, hogy már ők is dolgoznak olyan megoldásokon amik a mozikba csábíthatják majd a közönséget és amikkel a virtuális valóság is közösségi élménnyé válhat.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd