Connect with us

technokrata

Ha ezt felveszed, nem fogsz ittasan vezetni

backtrackskyn

Viselhető Tech

Ha ezt felveszed, nem fogsz ittasan vezetni

Kifejezetten az alkoholszintet méri az új okoskarkötő.

Ittasan a volán mögé ülni hatalmas felelőtlenség, hiszen nemcsak a saját, de mások életét is veszélyeztetjük vele. Bár ezzel a témával rendszeresen foglalkoznak a hatóságok (elég csak az éjszakai razziákra gondolni), még mindig van olyan, aki úgy ítéli meg, hogy neki a néhány elfogyasztott ital meg sem ártott, sőt, “már ki is ment” belőle.  Ha az autó kulcsát elvenni nem is tudja, azért rendkívül hasznos lehet a BACtrack által most bemutatott Skyn nevű okoskarkötő.

A  washingtoni Nemzeti Egészségügyi Intézet  viselhető bioszenzor versenyén lepelezett újdonság a bőrrel érintkezve képes arra, hogy megmérje a viselője véralkohol szintjét. Bár a készülék még az alkotók szerint sem annyira pontos, mint egy klasszikus “fújós” szonda, de így is képes arra, hogy 10 másodpercenként mintát vegyen a vérből. Üröm az örömben, hogy az alkohol csak 45 perccel az elfogyasztás után jelenik meg az izzadtságban, így legalább ennyi időnek el kell ahhoz telnie, hogy a műszer pontos eredményeket mutasson.

Ettől függetlenül egy rendkívül hasznos és kvázi észrevétlen eszközről van szó, ami egy felelősségteljes embernek nagy segítséget jelenthet. Talán nem véletlen, hogy az alkotók ennek elismeréseként egy 200 ezer dolláros elismerésben részesültek, hiszen a zsűri szerint a Skyn a verseny legjobb kialakítás eszköze volt. Sajnos azonban még aligha kerülhet piacra a BACtrack újdonsága, mivel egyelőre a különböző engedélyezési procedúrákat intézik a cég képviselői.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő