Connect with us

technokrata

Erre a ruhára vártak a kerékpárosok

commuter2

Viselhető Tech

Erre a ruhára vártak a kerékpárosok

Itt az okosdzseki, aminek hála út közben nem kell elővenni a telefont.

Nem akármilyen újdonságot tervez piacra dobni a Levis és a Google. A kaliforniai vállalat speciális, a jövőt kutató részlege ( nekik köszönhetjük a Project Ara-t is) ugyanis megalkotott egy olyan érzékelőt, amivel okoseszközökké varázsolhatóak a ruhák. A Google ATAP által kifejlesztett ruha teljesen hagyományos kinézetnek örvend, azaz első látásra nincs benne semmi high-tech.

Pedig a Project Jacquard kódnéven bemutatott fejlesztés tartalmaz érdekességet, hiszen a bal karján egy interaktív fonalakkal ellátott érzékelő teljesít szolgálatot, ami nemcsak érzékeli, de meg is különbözteti az egyes érintéseket. Ezek a jelek aztán egy Bluetooth-os érzékelőbe érkeznek, ami aztán továbbítja a parancsot a párosított okostelefon felé. Így például biciklizés vagy motorozás közben nem kell elővenni a headsetet vagy a telefont. A Google állítása szerint a Project Jacquard technológia jelenleg a Spotify, a Starva, a Google Maps és a Google Music alkalmazásokkal kompatibilis, illetve hívások és üzenetek kezelésére is használható.

commuter1

Természetesen egy ilyen megoldásért a Google nem lép be a ruhapiacra, ezért a Levis-t bízták meg egy stílusos dzseki megalkotásával. A feladat sikerült, a Commuter névre keresztelt ruhadarab jól illik az ismert márka kollekciójába, így vélhetően azok is megvásárolják majd, akiknek nem kenyerük az okoseszközök viselése. Üröm az örömben, hogy erre még egy picit várni kell, a hivatalos álláspont szerint az ősz folyamán veszi kezdetét a tesztidőszak , az átlagfelhasználók pedig jövő tavasszal vehetik át a saját példányaikat.

Forrás: Ubergizmo, PC WorldSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd