Connect with us

A Google megoldhatja az okosórák legnagyobb problémáját

projectsoli

Viselhető Tech

A Google megoldhatja az okosórák legnagyobb problémáját

Olyan rendszert terveznek, amivel kényelmesebben kezelhetnénk az eszközöket.

Kétségtelen tény, hogy a viselhető eszközök (különösképp az okosórák) kezelése sok ember számára gondot jelent. Az apró újdonságok érintőképernyői vagy épp nyomógombjai ugyanis gyakran olyan apróak, amit egy termetesebb ujj nem tud megfelelően kezelni. Erre már mások is próbáltak megoldást találni, a Samsung például projektoros kivetítőben gondolkozik, ami vagy a kézfejre, vagy egy másik, nagyobb felületre vetítené az óra képét és a felhasználó azon keresztül vezérelhetné az okosórát. A Google megoldása ennél “kézzelfoghatóbbnak” tűnik, hiszen a Project Soli névre keresztelt megoldás már a közeljövőben piacra kerülhet.

A fejlesztés lényege, hogy a kaliforniai gyártó mérnökei egy apró radart építenek a készülékbe, ami folyamatosan figyelemmel követi a környezetét és amennyiben a felhasználó kezét érzékeli, úgy működésbe lép. Ennek a segítségével például a levegőben elég az ujjunkat köröztetni, hogy a köralakú menürendszerben az óra funkcióról funkcióra lépkedjen. Sőt, a Google állítása szerint ehhez mégcsak közel sem kell tartani az ujjunkat a készülékhez, hiszen a rendszer hatótávja 15 méter. A kaliforniai gyártó jelenleg nemcsak órákba, de más eszközökbe is beépítené a fejlesztést, ezért például a JBL-lel is dolgoznak egy olyan hangszórón, ami szintén képes a gesztusainkra reagálni. Ugyan a Google nem árulta el, hogy a Project Soli-ból mikorra lehet valós, megvásárolható példány, valószínűleg 2018-2019 magasságában számíthatunk az első, radaros készülékre.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő