Connect with us

technokrata

Elképesztő: Itt a valós időben fordító fülhallgató

pilot2

Viselhető Tech

Elképesztő: Itt a valós időben fordító fülhallgató

Nincs több nyelvi akadály!

Aki gyakran utazik, bizonyára szembesült már a ténnyel, hogy néha igencsak problémás megértetnie magát az embernek. Ennek a problémának az áthidalására már régóta léteznek alkalmazások, olyannyira, hogy még a legnépszerűbb Google Fordító is képes a beszéd értelmezésére és lefordítására. Ez azonban nem valós időben történik, ami kényelmetlenséget jelent. Jó hír, hogy most a New York-i Waverly Lab mérnökei azt állítják, hogy megtalálták a megoldást a problémára.

Az ő eszközük a Pilot, ami két fühallgatóból áll és az egymástól eltérő nyelven kommunikálóknak kell egyet-egyet bedugniuk a fülükbe. Amennyiben az egyik fél elkezd beszélni, úgy a másik azonnal tudja, hogy miről van szó, mivel a Pilot valós időben lefordítja a mondatokat.

pilot1

Persze ott még nem tartunk, hogy egy ilyen komoly számítási teljesítményt igénylő feladatot egy fülhallgató lásson el, ezért a Pilot használatához szükség van egy okostelefonra, amely a műveleteket feldolgozza. Azt még nem tudni, hogy a mérnökök milyen rendszert használnak a Pilot működéséhez, de nem lennénk meglepve, ha a valóságban a Microsoft vagy a Google szoftverére építkezne a termékük.

pilot2

Ettől függetlenül igazán hiánypótló termékről van szó, amely mégcsak nem is lesz drága (legalábbis egy átlagos, sokat utazó személynek mindenképpen megéri), hiszen 300 dollárért, azaz 84 ezer forintért vihetjük majd haza. A megjelenés persze még odébb van, a csapat hamarosan az Indiegogo-n gyűjt pénzt a projekt megvalósulásához.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek