Connect with us

technokrata

Elképesztő: Itt a valós időben fordító fülhallgató

pilot2

Viselhető Tech

Elképesztő: Itt a valós időben fordító fülhallgató

Nincs több nyelvi akadály!

Aki gyakran utazik, bizonyára szembesült már a ténnyel, hogy néha igencsak problémás megértetnie magát az embernek. Ennek a problémának az áthidalására már régóta léteznek alkalmazások, olyannyira, hogy még a legnépszerűbb Google Fordító is képes a beszéd értelmezésére és lefordítására. Ez azonban nem valós időben történik, ami kényelmetlenséget jelent. Jó hír, hogy most a New York-i Waverly Lab mérnökei azt állítják, hogy megtalálták a megoldást a problémára.

Az ő eszközük a Pilot, ami két fühallgatóból áll és az egymástól eltérő nyelven kommunikálóknak kell egyet-egyet bedugniuk a fülükbe. Amennyiben az egyik fél elkezd beszélni, úgy a másik azonnal tudja, hogy miről van szó, mivel a Pilot valós időben lefordítja a mondatokat.

pilot1

Persze ott még nem tartunk, hogy egy ilyen komoly számítási teljesítményt igénylő feladatot egy fülhallgató lásson el, ezért a Pilot használatához szükség van egy okostelefonra, amely a műveleteket feldolgozza. Azt még nem tudni, hogy a mérnökök milyen rendszert használnak a Pilot működéséhez, de nem lennénk meglepve, ha a valóságban a Microsoft vagy a Google szoftverére építkezne a termékük.

pilot2

Ettől függetlenül igazán hiánypótló termékről van szó, amely mégcsak nem is lesz drága (legalábbis egy átlagos, sokat utazó személynek mindenképpen megéri), hiszen 300 dollárért, azaz 84 ezer forintért vihetjük majd haza. A megjelenés persze még odébb van, a csapat hamarosan az Indiegogo-n gyűjt pénzt a projekt megvalósulásához.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd