Connect with us

Androidos okosórád van? Erre a frissítésre vártál!

android-wear

Viselhető Tech

Androidos okosórád van? Erre a frissítésre vártál!

Több ponton is javítottak a Google okosórákra szánt rendszerén.

Két évvel ezelőtt jelent meg a Google Android Wear, azóta pedig csak apróbb frissítéseket kapott az okosórákra szánt rendszer. Most azonban kitett magáért a kaliforniai vállalat, az Android Wear 2.0 ugyanis szinte minden ponton felülmúlja az elődjét. A középpontban továbbra is a fitnesz, az üzenetküldés és az értesítések állnak. Ez utóbbinál fontos változás, hogy mostantól már külön színekkel jelzi majd az óra, hogy milyen alkalmazás szeretné a figyelmed, így egy pillanat alatt megállapíthatod, hogy érdemes-e az adott üzenettel foglalkozni. Megváltozik az értesítések jelzésének módja is, mostantól nem az óra számlapjának felső 10%-át foglalja majd el egy-egy beérkező üzenet, hanem csak egy apró ikont tesz ki a rendszer. Ehelyett inkább az óra felébresztésekor úszik be a képernyőre az üzenet, ez a Google szerint jobban látható és tetszeni fog a felhasználóknak.

android-wear

Sokaknak tetszeni fog, hogy a Wear 2.0-ában végre hagyományos módon is tudunk majd válaszolni az üzenetekre, hiszen az eddigi hangutasítás opció mellé egy teljesértékű billentyűzet is érkezik, ez valószínűleg a nagyobb eszközökön lesz majd hasznos. Emellett megmaradtak az emojik és az Apple Watch-hoz hasonló módon az ujjunkkal rajzolt ábrákat is küldhetünk, ha úgy tartja a kedvünk. A fitnesz jegyében bemutatták a  Fit Platform Activity Recognition fejlesztői készletet, amelynek segítségével az alkalmazások pontosabban figyelemmel kísérhetik, hogy épp milyen mozdulatot végez az óra viselője. Így a jövőben pontosabban meg tudja majd különböztetni az óránk az egyes edzésformákat.

További újdonság, hogy az Android Wear 2-vel az óráknak okostelefonra sem lesz szükségük, már natívan kommunikálhatnak majd a külvilággal, Bluetooth, WiFi vagy épp LTE kapcsolaton keresztül. Bár azt nem árulták el, hogy ezt a funkciót a jelenlegi modellpaletta is megkapja-e, valószínű, hogy az újabb, a közelmúltban megjelent példányok gond nélkül megbírkóznak majd ezzel a feladattal. Az Android Wear 2 végleges verziója várhatóan az ősz folyamán érkezik majd, ám a béta kiadás már ma estétől letölthető lesz a Huawei Watch és a LG Watch Urbane Second Edition LTE típusokra.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő