Connect with us

technokrata

Nem kell többé a térkép: itt az okoscipő!

Barcelona Street Project (7)

Viselhető Tech

Nem kell többé a térkép: itt az okoscipő!

A ‘Sneakair’ cipőkben rezgő szenzorok és GPS technológia navigálnak, miközben viselője új látnivalókat keres.

Az easyJet,  bemutatta a ‘Sneakair’ névre keresztelt okoscipő prototípusát. A cipőben beépített GPS technológia segíti a turistákat új városok és látnivalók egyszerűbb felfedezésében annak veszélye nélkül, hogy eltévednének. A forradalmian új okoscipőt a ‘Barcelona Street Project’ eseményen mutatták be. A GPS technológiával felszerelt cipő Bluetooth segítségével kapcsolódik össze az okostelefonon található alkalmazással, és apró, rezgő szenzorok segítségével irányítja gazdáját, hogy milyen irányba induljon.

Barcelona Street Project (7)

A technológiának köszönhetően a turista megtalálhatja a helyi nevezetességeket anélkül, hogy térképet, vagy telefonja képernyőjét figyelné. Emellett jól jöhet akkor is, ha egy hosszú, barcelonai éjszaka után szeretne a cipő tulajdonosa visszatalálni a szállodába.

Barcelona Street Project (7)

Az easyJet azt tervezi, hogy a Sneakair továbbfejlesztett változata a repülőgépek fedélzetén is megvásárolható lesz. A hordható technológia nem ismeretlen terület az easyJet számára: a légitársaság tavaly novemberben, 20. születésnapján mutatta be a világ első, légi-utas kísérők, és mérnökök számára kialakított, hordható technológiával ellátott egyenruháit. Az innovatív ruhák a kommunikáció hatékonyságát és az utasok biztonságát növelhetik.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek