Connect with us

A jövő okosóráját a bőröddel irányíthatod

skintrack

Viselhető Tech

A jövő okosóráját a bőröddel irányíthatod

Legalábbis, ha elkészül a SkinTrack végeleges verziója.

Kétségtelen tény, hogy az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb kategóriája volt az okosóráké. A viselhető eszközök piacára szinte minden gyártó beszállt már, a legtöbb vállalat pedig ugyanarra a technológiára, az érintőképernyőre bízta az újdonságai vezérlését. Ez a felület viszont sok embernek kicsi, ők vagy megszokják ezt a kényelmetlenséget, vagy olyan modellre váltanak ami nem rendelkelkezik ilyennel (például a Withings okosórái). A Carnegie Mellon Egyetem kutatói most viszont kidolgoztak egy olyan megoldást, amivel egycsapásra megoldódhat az apró érintőképernyő problémája, hiszen az eszköz vezérlését az emberi bőrön oldanák meg.

A  SkinTrack névre keresztelt technológia lényege, hogy az óraszíjba elektródákat helyeznek, amelyek érzékelik a felhasználó másik ujján lévő gyűrű által kibocsájtott jelet (ezt sajnos kötelező viselni, enélkül nem működik a fejlesztés). Így gyakorlatilag az érintőképernyőnél jelentősen nagyobb felületen irányíthatjuk a készüléket. Azért még nem tökéletes a SkinTrack, hiszen a kutatóknak egyelőre még meg kell bírkózniuk az izzadással és a mozgással is. Épp ezért egyelőre még megtippelni sem lehet, hogy mikor kerülhet piacra az első, SkinTrack technológiával ellátott okosóra, de ha a fejlesztők sikerrel veszik az akadályokat, akkor talán már 1-2 éven belül találkozhatunk ilyen megoldással.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő