Connect with us

technokrata

Eldobja a virtuális valóságot a Google?

Viselhető Tech

Eldobja a virtuális valóságot a Google?

Inkább a kiterjesztett valóságra koncentrálnak.

Ugyan a virtuális valóság az elkövetkező évek egyik slágertémája lehet, a Google már most bejelentette, hogy sokkal inkább a kiterjesztett valóságra koncentrálnak. Ennek oka az lehet, hogy bár a VR rendkívül nagy szórakozást nyújt, üzleti szempontból nem kifejezetten a legjobb döntés a felhasználót teljesen elszakítani a valóságtól.

ar

 

A kaliforniai gyártó épp ezért inkább az AR-ben látja a jövőt, amivel így a valódi világ képére vetített tartalmakat nézhetnek meg a felhasználók. Clay Bavor, a cég virtuális és kiterjesztett valósággal foglalkozó részlegének vezetője szerint az AR azért is kézenfekvőbb, mert csak kevesen viselik el, hogy egy nagyméretű kiegészítőt viseljenek sokáig a fejükön.

Helyette inkább a kompakt, kevéssé feltűnő kiegészítőket részesítik előnyben a vásárlók, olyasmiket, mint amilyen a Google Glass is volt. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor érkezhet az első, újkori Google AR-headset, de valószínűleg egy-két éven belül megismerjük majd az újdonságot.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin