Connect with us

technokrata

Látótávolságban az Epson új okosszemüvege

Epson-Moverio-BT-300

Viselhető Tech

Látótávolságban az Epson új okosszemüvege

A gyártó ismét egy remek viselhető tech-el készült az MWC-re.

Az Epson már korábban is gyártott okosszemüvegeket, sőt ebben a kategóriában az éllovasok között jegyzik a japán gyártót. Ennek fényében nem is véletlen, hogy a most bejelentett termék már a harmadik generáció a családban, hiszen a Moverio BT-300-as a nagy sikerű 200-at követi a sorban. Az első ilyen kütyüt még 2009-ben dobták piacra, és ezt követték a többiek.

Epson-Moverio-BT-300

Az új, BT-300-ban egy négymagos Intel Atom X5 processzor kapott helyet, és a szemünk előtt lévő kamera már 5 megapixeles képet készít. Operációs rendszere megújult és megkaptam az Android 5.1-et. A szemüveg csak a hozzá kapott black box-al működik, ugyanis ebben található a chipset és az akkumulátor is. A technológia fejlődése mellett a szemüveg súlyát tudták csökkenteni, és már csak 71 grammot nyom. A kijelzője FullHD, tehát 1080p felbontású.  Si-OLED technológiával készült, így szebb fekete színt kapunk a képen. OTG megoldással készítették a szemüveget, ami azt jelenti, hogy a rendes, látást segítő szemüvegünk elé is tudjuk tenni.

Ára nagyon baráti a konkurens Google Glass-hez képest, ugyanis csak 750 dollárba körül adják majd. (200 000 forint) Várhatóan 2016 vége fele kerül majd kereskedelmi forgalomba.

 

Forrás: UbergizmoSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák