Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így még soha nem nézhette senki az Olimpiát!

Viselhető Tech

Így még soha nem nézhette senki az Olimpiát!

A szurkolók a 2016-os téli ifjúsági olimpiai játékok megnyitóünnepségét a világon elsőként már virtuális valóságban is élvezhették.

A norvégiai Lillehammerben február 12. és 21. között zajló ifjúsági versenyen az olimpiai játékok globális partnereként a Samsung sport- és technológiatörténeti újítást valósított meg. Az olimpiai közvetítések történetében először a szurkolók úgy nézhették élőben a február 12-én tartott nyitóünnepséget, mintha maguk is a közönség soraiban ültek volna. Ehhez mindössze a Samsung okostelefonjukra volt szükségük, amelyet a Gear VR virtuális valóság-szemüveggel párosítva és az www.olympic.org weboldalt felkeresve máris a helyszínen érezhették magukat. Az innovatív megoldás segítségével az olimpiai stadiontól távol is különleges nézőpontokból lehetett követni az olimpiai láng meggyújtását, a résztvevő nemzetek felvonulását és a ceremónia egyéb látványos pillanatait.

Ifjusagi_Teli_Olimpia_Samsung_1

„Jól tudjuk, hogy a mai fiatal generációnak sokszor komoly kihívásokkal kell szembenéznie. A Samsung elkötelezett az iránt, hogy olyan lehetőségeket és programokat nyújtson a fiatalok számára, amelyek arra inspirálják őket, hogy soha ne tévesszék szem elől álmaikat –  mondta el Younghee Lee, a Samsung Electronics mobil üzletágának globális marketingért felelős alelnöke.  – A Samsung büszke arra, hogy csúcstechnológiája révén új élményeket nyújthat a fiatalok számára, és Lillehammerben, sőt az egész világon hozzájárulhat az olimpia népszerűsítéséhez” – tette hozzá.

A technológia mérföldkövének számító virtuális valóság-közvetítés mellett a játékok helyszínein felállított Samsung Stúdiók is különleges és izgalmas bemutatókkal várják a látogatókat. Stampeslettaban, egy VR Buszban elhelyezett szimulátorokon az amatőr síelők is profiként hódíthatják meg a lejtőket, míg a Stortorgetben lévő VR Állomáson egy egyedülálló 4D VR bemutató keretében élhetik át az érdeklődők a síugrás fantasztikus élményét. Lillehammerben, az olimpiai park felé vezető úton felállított VR Monumentben pedig egy síugrás témájú fotófal előtt bárki lélegzetelállító képeket készíthet. A helyszíneken természetesen a Samsung csúcskészülékeivel, így a Galaxy S6-tal, S6 edge-dzsel és edge+-szal is találkozhatnak az érdeklődők.

Ifjusagi_Teli_Olimpia_Samsung_7-1

Az olimpiai játékok szellemiségét továbbvíve, a Samsung elindította „The Only Way to Know” nevű televíziós és digitális felületeken futó kampányát is, a fiatal norvég olimpiai reménység, Vebjørn Hegdal közreműködésével. Az akció fő üzenete, hogy a fiatalok mindig merjék a saját útjukat követni, és ne rettenjenek vissza az esetleges nehézségektől sem. A #THEONLYWAYTOKNOW hashtaget használva a közönség tagjai is megoszthatják a világgal saját inspiráló történeteiket. A kampányt az immár negyedik olimpiai ciklusába lépő Young Ambassadors program is támogatja. A 39 országból érkező 47 fiatal nagykövet a Samsung Galaxy S6 edge+ segítségével osztja meg a saját történeteit a bátorságról és kitartásról, ezzel is inspirálva kortársaikat a sport, illetve az élet egyéb területein.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés