Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért kell vigyázni az okosórákkal

Viselhető Tech

Ezért kell vigyázni az okosórákkal

Könnyen a jelszavunkba kerülhet, ha nem figyelünk oda.

Az elmúlt időszak kétségtelenül az okosórákról szólt, hiszen a kategória elképesztő mértékű növekedésnek indult, köszönhetően az Apple Watch érkezésének. Koppenhágai egyetemisták ezért most úgy döntöttek, hogy a népszerű kategóriának egy képviselőjét biztonsági szempontból is megvizsgálják, az eredmények pedig finoman szólva is meglepőek. A csapat egy Sony okosórát vett alaposabban szemügyre, egy speciális szoftverrel pedig rögzítették a giroszkóp és a gyorsulásmérő adatait.

SmartWatch

A Nexus 4-gyel összekötött óráról megszerzett információk alapján a kutatók számára világossá vált, hogy lehetőség van a felhasználók jelszavainak, illetve bejelentkezési mintáinak megszerzésére, pusztán a kézmozdulatok megfigyelésével. Ugyan a módszer jelenleg még nem teljesen pontos (köszönhetően az órákba épített, nem annyira precíz érzékelőknek), de már most sikerült 79%-ban eltalálni a jelszavakat és 59 százalékban a billentyűzeten megnyomott gombokat.

A csapat szerint ez a jövőben jelentősen tovább is fejleszthető, ezért minden felhasználónak azt ajánlják, hogy inkább ne azzal a kezével pötyögje be a jelszavait, amin az órát hordja, így elkerülhető a baj.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés