Connect with us

technokrata

Ezzel az okosórával biztonságban tudhatjuk gyerekeinket

dokiWatch

Viselhető Tech

Ezzel az okosórával biztonságban tudhatjuk gyerekeinket

A DokiWatch-ot arra tervezték, hogy a szülői aggódás elmúljon.

A jelenleg zajló technológiai kiállításon mutatták be a DokiWatch nevű okosórát, ami gyerekeknek lett tervezve, a szülők megkönnyebbülésére. Ugyanis ez egy olyan kiegészítő, aminek segítségével a szülő megtudhatja, merre jár a gyereke, valamint akár videó-telefonálhatnak is.

A szerkezet egy Android alapú okoskütyü. 1.22 hüvelykes kijelzője, 3G rádiója, és egy Micro SIM helye is van, így aztán teljesen nyomon lehet követnie az aggódó szülőnek gyermeke kóborlását. Van rajta GPS, amit WiFi-vel és mobil adatforgalommal tudunk bekapcsolni. Rendelkezik egy SOS gombbal, ami ha vészhelyzet van és a gyerek megnyomja, riasztja a szülőt. Azonnal elküldi a bajba jutott helyzetét a kontaktoknak, valamint bekapcsolja automatikusan a mikrofont, így hallani többieknek a külső zajokat. A legszembetűnőbb különbség a többi ilyen kütyühöz képest, a kamera, ami fel van szerelve az érintőképernyő fölé, így tudnak kommunikálni a családtagok.

doki-watch-04

Belsejében egy 1,3 GHz-s dual-Cortex-A7 processzor van, valamint 512 RAM és 4GB tárhely. Por és vízálló az óra. Akkumulátora egy 600 mAh, ami sajnos, társulva a többi csuklón viselhető okoseszközhöz, napi töltést igényel. Egyenlőre Android 4.4 fut rajta, de a vállalat ígérete szerint a jövőben várható frissebb verzió is.

A szülőknek nem elég csak az órát beszerezni. Le kell tölteniük saját telefonjukra a Google Play-ben és az App Store-ban egyaránt elérhető Doki alkalmazást, és ezen keresztül beszélhetnek.

A gyerekekre is gondoltak a tervezők. Ha két DokiWatch-ot használó elmegy egymás mellett megjelenik, hogy felvehetik egymást kontaknak. Ezt a szülők is látják és kezelhetik a viselő barátainak listáját. Továbbá bizonyos lépésszám felett különböző vicces matricákat és jutalmakat kapnak a viselők, ezzel is serkentve a kicsiket a mozgásra.

dokiWatchemoji

A Kickstarteren indult a termék és 130 dollárért már meg is vehető. Többféle szín is van a választékban: sárga, piros, kék vagy szürke közt válogathatunk.

 

Forrás: EngadgetSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd