Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel az okosórával biztonságban tudhatjuk gyerekeinket

Viselhető Tech

Ezzel az okosórával biztonságban tudhatjuk gyerekeinket

A DokiWatch-ot arra tervezték, hogy a szülői aggódás elmúljon.

A jelenleg zajló technológiai kiállításon mutatták be a DokiWatch nevű okosórát, ami gyerekeknek lett tervezve, a szülők megkönnyebbülésére. Ugyanis ez egy olyan kiegészítő, aminek segítségével a szülő megtudhatja, merre jár a gyereke, valamint akár videó-telefonálhatnak is.

A szerkezet egy Android alapú okoskütyü. 1.22 hüvelykes kijelzője, 3G rádiója, és egy Micro SIM helye is van, így aztán teljesen nyomon lehet követnie az aggódó szülőnek gyermeke kóborlását. Van rajta GPS, amit WiFi-vel és mobil adatforgalommal tudunk bekapcsolni. Rendelkezik egy SOS gombbal, ami ha vészhelyzet van és a gyerek megnyomja, riasztja a szülőt. Azonnal elküldi a bajba jutott helyzetét a kontaktoknak, valamint bekapcsolja automatikusan a mikrofont, így hallani többieknek a külső zajokat. A legszembetűnőbb különbség a többi ilyen kütyühöz képest, a kamera, ami fel van szerelve az érintőképernyő fölé, így tudnak kommunikálni a családtagok.

doki-watch-04

Belsejében egy 1,3 GHz-s dual-Cortex-A7 processzor van, valamint 512 RAM és 4GB tárhely. Por és vízálló az óra. Akkumulátora egy 600 mAh, ami sajnos, társulva a többi csuklón viselhető okoseszközhöz, napi töltést igényel. Egyenlőre Android 4.4 fut rajta, de a vállalat ígérete szerint a jövőben várható frissebb verzió is.

A szülőknek nem elég csak az órát beszerezni. Le kell tölteniük saját telefonjukra a Google Play-ben és az App Store-ban egyaránt elérhető Doki alkalmazást, és ezen keresztül beszélhetnek.

A gyerekekre is gondoltak a tervezők. Ha két DokiWatch-ot használó elmegy egymás mellett megjelenik, hogy felvehetik egymást kontaknak. Ezt a szülők is látják és kezelhetik a viselő barátainak listáját. Továbbá bizonyos lépésszám felett különböző vicces matricákat és jutalmakat kapnak a viselők, ezzel is serkentve a kicsiket a mozgásra.

dokiWatchemoji

A Kickstarteren indult a termék és 130 dollárért már meg is vehető. Többféle szín is van a választékban: sárga, piros, kék vagy szürke közt válogathatunk.

 

Forrás: Engadget



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés