Connect with us

technokrata

Szeretnél egy tetoválást? Lehet, hogy inkább ezt kellene viselned!

tetovalas

Viselhető Tech

Szeretnél egy tetoválást? Lehet, hogy inkább ezt kellene viselned!

Nemcsak különlegesen néz ki, de a viselőjét is figyelemmel követi.

A tetoválások általában a viselőjének az önkifejezésre való igénye miatt kerülnek fel a bőrre, gyakorlati hasznuk nincs. Nem úgy a Chaotic Moon most bemutatott elektronikus tetoválása, ami bár első látásra csak egy stílusos mintának tűnik, valójában sokkal többet tud annál.

Lényegében egy érzékelőkkel ellátott, levehető lapkáról van szó, ami folyamatosan figyeli az emberi testet. A prototípus egyelőre csak a testhőmérsékletet méri, de a végleges verzió már képes lesz a vérnyomás, a légzés, a hidratáltság és a szívverés elemzésére is.

A fejlesztők szerint kifejezetten hasznos lehet például a műtéten átesett betegek állapotának figyelésére, hiszen a bonyolult eszközök helyett elég egy okostelefon, amelyről átküldhetőek az adatok. Emellett aktívan sportolóknak is jól jöhet, hiszen az apró tetoválás észrevétlenül mérhetné a szívritmusukat.

A tervek szerint olyan helyzetekben is működne az “okostetkó”, mint a bolti vásárlások, ahol akár azonosítóként is használhatnák a nem mindennapi testékszert. Sajnos egyelőre nem áll rendelkezésre több információ a Chaotic Moon újdonságáról, így azt sem tudjuk, hogy mikor lesznek elérhetőek az első darabok.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle