Connect with us

technokrata

Ez a zseniális fejlesztés alapjaiban változtathatja meg az okosórákat

Sony-Smartwatch2-8

Viselhető Tech

Ez a zseniális fejlesztés alapjaiban változtathatja meg az okosórákat

Elég a kijelző nyomkodásából! Az új okosszíj a csuklónk mozgásával vezérli majd a jövő okosóráját.

Az, hogy az okosóránkat a csuklónkról irányítjuk, egyáltalán nem számít különlegesnek, hiszen így működik a legtöbb ilyen kiegészítő. Az viszont már nem mindennapi, hogy az eszközt a csuklónk mozgatásával bírjuk működésre. Márpedig épp így vezérelhetjük a Carnegie Mellon Egyetem ember-gép interakció csoportja által kifejlesztett, speciális szíjjával felszerelt viselhető készüléket.

Az első látásra egy furcsa órának tűnő termék lényege a speciális szíj, amely képes a viselőjének izommozgásait figyelemmel követni, majd ezeket értelmezni. A kutatók kiemelték, hogy a végeleges, még fejlesztés alatt álló verzióval így nem csak az időt és az értesítéseinket nézhetjük majd meg, de akár a lakásunk legfőbb eszközeit is irányíthatjuk majd, vagyis elég egy megfelelő mozdulat és a lakásban azonnal lekapcsolhat a villany, vagy épp bekapcsolhat a számítógép. Szintén érdekes lehet például egy hívás felvétele is, hiszen egy előre beállított gesztussal válaszolhatunk, vagy akár el is utasíthatjuk a hívást.

tomo

 

Persze ehhez szükség lesz egy kompatibilis okosórára is, de ez utóbbihoz csak egy megfelelő szoftver kifejlesztésére van szükség, amely dekódolja a Tomo névre hallgató újdonság információit. A szíj igen alacsony áron kerülhet piacra, hiszen a prototípust körülbelül 40 dollárból (11700 forint) állították elő. Jó hír, hogy a mérete változtatható, így a kutatók szerint elég egyetlen eszközt készíteni, ez pedig szinte bárki számára viselhető lesz.

Persze ez némi kompromisszummal is jár majd, hiszen a különböző méretű csuklók miatt minden új viselő esetén újra kell tanulnia a gesztusokat. Ettől eltekintve azonban igen pozitívak az első eredmények, így a Tomo segítségével megvalósulhat az első, egyetlen kézzel irányítható okosóra.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom