Connect with us

technokrata

Vennénk okosórát, csak legyen olcsó!

hermesapplewatch

Viselhető Tech

Vennénk okosórát, csak legyen olcsó!

Sokan szeretnének viselhető eszközt vásárolni, de igen kevesen hajlandóak ezért sok pénzt fizetni. De ha mégis, akkor Apple Watch-ot vennének.

Egyre több gyártó kezdett el foglalkozni a viselhető eszközök készítésével, a legtöbben pedig egyből egy okosórát dobnak piacra. A felhasználók nem meglepő módon érdeklődnek az új kategória iránt, azonban egy új kutatás szerint nagyobb összeget nem hajlandóak kifizetni a termékekért. A  Juniper Research felmérése szerint egy átlagos vásárló 175 dollárt, azaz körülbelül 50 ezer forintot áldozna egy ilyen eszközért és ötből csak egy ember fizetne többet az új kütyüjéért.

android-wear

Ennek fényében különösen meglepő, hogy a legtöbben az Apple vagy a Samsung modelljei közül választanának, ez a két márka pedig nem is kínál ilyen alacsony áron viselhető eszközt. Érdekesség, hogy a 2000 válaszadóval végzett kutatás szerint az elektronikai vállalatok olyan gyártókat is megelőznek, akik egyébként a hagyományos órák piacán nagy sikereket értek el. Így fordulhatott elő, hogy míg az első helyet az Apple szerezte meg, addig a második Samsung után a Google, az LG, a Sony és a Nike következik és csak a 7. helyen található az első neves óragyártó, a Rolex. Még a kutatók is meglepődtek, hogy az Apple olyannyira nagy népszerűségnek örvend, hogy sok androidos felhasználó is olyat venne, ha a telefonja képes lenne kommunikálni a Watch-csal.

hermesapplewatch

Az is meglepő, hogy sokáig úgy tűnt, a felhasználók a napi töltés miatt idegenkednek ezektől a termékektől, pedig a válaszokból kiderült, hogy szó sincs ilyesmiről, alig 4% mondta azt, hogy őt eltántorítja a gyenge akkumulátor. Az biztos, hogy ezek alapján a legtöbb gyártónak leginkább a megfizethető árra és nem az extrém akkumulátorra kell majd koncentrálnia.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle