Connect with us

Mondd meg te, hogy mit tudjon az okosórád!

Viselhető Tech

Mondd meg te, hogy mit tudjon az okosórád!

Elkészült a világ első moduláris okosórája.

Az év eleji CES rendezvényen már megismerhettük a Block moduláris okosóra koncepcióját, azonban üzemképes kész terméket eddig nem láthattunk. Most a csapat útnak indította az egyedülálló készüléket a Kickstarteren, mely 195 dollárért meg is rendelhető. A szállításokat 2016 májusára ígérik.

De mitől is különleges egy ilyen óra. Azonkívül, hogy minden modell egy színes érintőképernyőt, egy gyorsulásmérőt, egy giroszkópot, és egy másfél nap működésre elegendő akkumulátort kap, különböző modulokkal egészíthetjük ki óránkat, melyeket a szíjba illesztve használhatunk fel.

Itt olyan fontos kiegészítőket érhetünk el, mint az extra akkumulátor, ami 20 %-kal megnöveli az üzemidőt, szívritmusmérő, GPS és egy “adventure” modul, mely hőmérővel, magasságmérővel és nyomásmérővel bővíti az eszköz funkcióit. Mindemellett a hivatalos kampány oldalon azt ígérik, hogy hamarosan még több extra érkezik, például SIM kártya, kamera modul, és egy ujjlenyomat-leolvasó.

A jelenlegi extrákat az órával együtt 275 dollárért rendelhetjük meg. Az órát egy Snapdragon 400 működteti, melyet a Qualcomm segítségével integráltak az eszközbe, hogy támogassa a modularitást. Az óra természetesen iOS-szel és Androiddal is működik, és a fejlesztői csomag megjelenésével újabb szoftveres újdonságokat várhatunk hozzá a jövőben.

Forrás: Kickstarter via The VergeSzólj hozzá!

További Viselhető Tech

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom