Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mostantól iPhone-nal is működnek az androidos okosórák

Viselhető Tech

Mostantól iPhone-nal is működnek az androidos okosórák

Igaz, csak a legújabb modellek mennek az Apple készülékeivel.

Az elmúlt időszakban alaposan felpörgött az okosórák piaca, számtalan gyártó döntött úgy, hogy beszáll erre az új területre. Mindeddig azonban igazán színes kínálatot csak az androidos felhasználók élvezehettek, az iPhone-osoknak be kellett érniük az Apple Watch-csal és néhány másik modellel. Most viszont ennek vége, hiszen a Google bejelentette, hogy az Android Wear platformot kiterjesztik iOS-re is.

moto360iphone

Akárcsak az Apple saját órájánál, úgy az Android Wear rendszer esetén is a minimum egy iPhone 5-ös megléte, illetve fontos még, hogy a telefon legalább az iOS 8.2-es kiadását futtassa. Üröm az örömben, hogy jelenleg mindössze egyetlen, most megvásárolható androidos okosóra, az LG Watch Urbane támogatja az Apple készülékeket. Hamarosan egyébként érkezik a szintén kompatibilis Huawei Watch és az Asus ZenWatch 2 is.  Egyelőre nem világos, hogy a jövőben a régebbi modellekre is kiterjesztik a támogatást, vagy csak a hamarosan bemutatkozó újdonságok működnek majd együtt az iOS-szel.

Az Android Wear platform minden előnyét megkapják az Apple felhasználói is, így a hagyományos értesítések mellett az órájuk beépített fitnesszfunkcióit is kihasználhatják majd. Emellett a Google Now is megjelenik az órákon, azaz az “OK Google” parancsra számtalan egyedi információ (például időjárás, forgalmi helyzet, emlékeztetők) lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés