Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az új Sony SmartBand 2

Viselhető Tech

Itt az új Sony SmartBand 2

A Sony bemutatta a SmartBand 2-t, a többszenzoros, az élet naplózására szolgáló tartozékát, amely teljes körű betekintést ad viselője fittségéről, jóllétéről és a stressz szintjéről.

„A piaci ágazat legfejlettebb hordozható eszközének megalkotása volt a célunk – a SmartBand 2 képes olyan biometrikus adatok rögzítésére és közvetítésére, ami a Lifelog felhasználóknak fontos” – mondta Kaz Tajima alelnök, a Sony Mobile Communications UX Creative Design and Planning részlegének vezetője. „A termék nemcsak annak a hatékony elképzelésnek a megvalósulása, hogy a fogyasztók többet tudjanak meg magukról, hanem nekünk is lehetőséget nyújt, hogy a fejlesztő partnereinkkel izgalmas, új lehetőségeket fedezzünk fel.”

A szíved, jólléted és a stressz szinted

A SmartBand elemes főegységével megegyező SmartBand2 főegységében lévő gyorsulás- és pulzusmérő együttesen ellenőrzik a pulzust és a szívfrekvencia-változékonyságot, ezzel lehetővé téve a fittség, edzés és stressz szintjeinek mérését egész nap.

A SmartBand 2 automatikusan követi az olyan tevékenységeidet, mint például a gyaloglás, futás vagy egyéb edzésformák, s eközben a pulzusszámodat is folyamatosan méri. A Sony népszerű Lifelog alkalmazása mókás összehasonlítási adatokkal segít nyomon követni hogy hogyan haladsz, emellett inspiráló motivációs  üzeneteket is küld a teljesítményed alapján.

Az éjszakai alvás még pihentetőbbé válik, hiszen a SmartBand2 alvás közben is gyűjti az adatokat az automatikus alvásérzékelésnek köszönhetően – az okos ébresztőóra funkció pedig az alvási ciklusod alapján a legjobb időpontban ébreszt fel gyengéd rezgésével.

Élj okosabban az intelligens értesítési üzeneteknek és kapcsolódásnak köszönhetően

A SmartBand2 gyengéd rezgéssel és villogó RGB LED-ekkel gondoskodik róla, hogy ne maradj le egy hívásról, üzenetről, e-mailről vagy tweet-ről sem. Emellett a SmartBand segítségével könnyedén irányíthatod a zenét az okostelefonodon vagy a táblagépeden: egy egyszerű érintéssel elindíthatod, szüneteltetheted és átugorhatod a zeneszámokat.

Ráadásul, a SmartBand2 rezgéssel jelzi, ha 10 méternél távolabb kerülsz a csatlakoztatott eszköztől, így soha nem fogod elveszteni az Xperia okostelefonodat vagy táblagépedet.

Végül pedig a SmartBand2 egy óra alatt feltölthető, és akár 2 napig is bírja4.

0-24 órás viselhetőség

A SmartBand 2 bármikor és bárhol viselhető köszönhetően a tartós szilikon pántnak, a 2 napos üzemidőnek és a – fedetlen USB port mellett is – IP68 besorolású vízállóságnak.

A Sony Creative Center japán és svéd helyszínein tervezett SmartBand 2 vékony, letisztult külsőt és egy vadonatúj fémkapcsot kapott, így könnyen és biztosan rögzíthető.

A SmartBand 2 a megjelenéskor fekete és fehér színben lesz elérhető, rövidesen pedig két további élénk színnel bővül a kínálat: pink és indigókék színekkel. Mivel a főegység megőrizte a korábbi SmartBand kompakt méretét, a technológiát első generációs, vagy egyéb más pántokkal is hordhatod, így még szélesebb lehetőségek közül válogathatsz. 2015 szeptemberétől világszerte 60 országban lesz elérhető.

A termékkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogass el az alábbi oldalra: http://www.sonymobile.com/hu/products/smartwear/smartband-2/specifications/



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés